PVGE algemeen
Venster sluiten
Waar bent u naar op zoek?
Venster sluiten
Menu

Lezing – Frida Kahlo

Maandag 7 februari 2022 14.00 uur
Locatie: Gemeenschapscentrum Lievendaal, Eindhoven
Inleider: mevrouw Erna Charbon
Aanmelden: uiterlijk 25 januari 2022
E-mail: jannyvrijhof@hetnet.nl

In deze lezing duiken we in het leven de geliefde Mexicaanse kunstenaar Frida Kahlo (1907 – 1954) met haar ongekende energie en levenslust. Zij was een van de dochters van een naar Mexcio geëmigreerde Duitse fotograaf en een Mexicaanse moeder. Ze trouwde met Diego Rivera, de grote moralist van Mexico en tijdens zijn leven al een beroemdheid.
Op 18 jarige leeftijd raakt Frida betrokken bij een ernstig busongeluk. De lichamelijke schade hiervan zou haar de rest van haar leven achtervolgen.

In haar vele zelfportretten wist ze door een mix van realisme en symboliek haar fysieke en mentale pijn goed uit te drukken. André Breton, doorman van de surrealisten, vond haar werk fascinerend en noemde haar een geboren surrealist. Maar Frida verafschuwde dit. IK SCHILDER NOOIT DROMEN OF NACHTMERRIES, IK SCHILDER MIJN EIGEN WERKELIJKHEID.
Ondanks de voortdurende pijn leidde Frida een rijk en intens leven. Haar grote liefde voor de kunst, voor haar man en voor Mexico gaven haar telkens weer de kracht om door te gaan. Niets voor niets was Frida’s motto VIVA LA VIDA (vier het leven). Frida is op dit moment zeer in de belangstelling in de kunstwereld, dus is een bezoek aan De Lievendaal zeker de moeite waard. Tot ziens daar.

Inschrijven