PVGE algemeen
Venster sluiten
Waar bent u naar op zoek?
Venster sluiten
Menu

De duizend originele kleuren van Toscane en Cinque Terre

Inleiders : Guus en Martina Reinartz

Lezing: 20 juni 2022

Locatie: De Lievendaal, Lievendaalseweg 3, Eindhoven

Een bonte verzameling van adem berovende indrukken benadrukt de schoonheid van de grotere steden (zoals o.a. Florence, Arezzo, Siena en Pisa) met hun unieke kunst-juweeltjes. Ook de vele schilderachtige dorpjes, prachtige oude kloosters, oogstrijpe graanvelden, zacht glooiende hellingen die met kleine boerderijen gesmukt zijn, in nevel gehulde heuvels en dalen, kronkelende beekjes en zeer ongewone geologische formaties worden door ons volop in het (foto-)licht gezet! In de “Crete Senesi” (zuidoostelijk van Siena) zijn de fotogenieke rijen cipressen het enige verticale element tussen de ontelbare kale heuvels, die door diepe erosie-geulen getekend zijn. Natuurlijk laten we eveneens authentieke bewoners van dit kunstlandschap zien. Ze hebben vaak een hele nauwe verwantschap tot hun omgeving. Ze wonen niet alleen in, maar ook in symbiose met hun landschap. Bovendien bezoeken we, halverwege Pisa en Genua aan de Ligurische kust, het geweldige rotsachtige gebied van ‘Cinque Terre’. Dit is een cultureel en landschappelijk hoogtepunt, hoog boven de zee en slechts 15km lang, maar van en met een oneindige aantrekkingskracht.  Deze levendige, afwisselende vijf-dorpen-kust is met afstand het overweldigendste wat de Riviera di Levante te bieden heeft!

Men zegt, dat het kleurrijke landschap, samen met haar kunst- en cultuurschatten, de echte rijkdom van Toscane en Cinque Terre is. En inderdaad: deze twee gebieden bezitten dankzij hun ligging aan de Middellandse Zee, het milde klimaat, de bijzondere vormen van hun bergen en dalen, maar óók door de menselijke ingrepen in het landschap, een van de meest afwisselende landstreken van heel Europa

Aanmelden

    Er wordt een bijdrage van € 2,00 per persoon gevraagd, te voldoen vóór de aanvang van de lezing. Aangezien er kosten worden gemaakt, verwachten wij dat u komt als u zich aangemeld hebt. Plotseling verhinderd, meldt u dan af!

    Velden met (*) zijn verplicht.