PVGE algemeen
Venster sluiten
Waar bent u naar op zoek?
Venster sluiten
Menu

Fietsen

Fiets je gezond en zie nog eens wat! De fietsclub van de PVGE Veldhoven verzorgt mooie fietstochten door de Kempen en daarbuiten. Hierbij staat plezier in de tocht en het gezondheidsaspect hoog i nhet vaandel. Natuurlijk zijn er onderweg aanlegplaatsen waar de inwendige mens weer wat op peil kan worden gebracht en er tijd is voor het elkaar beter leren kennen. Doe gewwoon eens een tocht mee en geniet van de natuur op de fiets, doen!

Doel

Meer in beweging blijven door fietsen
Bevorderen van de sociale kontakten tussen de leden
Genieten van de mooie Kempen en de gezonde buitenlucht
Samen gezellige activiteiten beleven naast het fietsen
Activiteiten
Elke donderdag starten de fietstochten vanaf het Tweespan aan de Mira. Het fietsseizoen loopt ruwweg vanaf half april tot half oktober.
In het begin van het seizoen, als het weer aantrekkelijk begint te worden, starten we ’s middags om 13.00 uur voor een tocht van 30 – 35 km.
Zodra het weer wat beter wordt, starten we om 10 uur voor een tocht van ±50 km.
Aan het eind van het seizoen, als het weer wat slechter wordt, starten we weer om 13.00 uur voor een tocht van 30 – 35 km.

Tijdens de fietstocht is er tenminste één koffiepauze (na ongeveer een uur) op een horecaterras, een lunch pauze waarbij we buiten onze meegebrachte lunch opeten, en een laatste drankje aan het eind van de fietstocht, weer op een horecaterras. Als het erg warm is, stoppen tussendoor nog een keer voor een waterpauze.

De gemiddelde snelheid is ± 15 km/uur. Actieve leden die de grotere afstanden niet meer kunnen fietsen worden in de gelegenheid gesteld om toch met de groep te starten en tot de eerste stop mee te fietsen (max. 13 km). Zij kunnen dan na het gezamenlijk koffie drinken weer op eigen gelegenheid huiswaarts keren. Er wordt niet gefietst bij slecht weer of bij grote warmte, boven 32 graden.

Deelname

Aspirant leden kunnen 4 keer aan een fietstocht deelnemen alvorens te besluiten definitief lid te worden van de fietsclub. Zij kunnen zich bij de startplaats melden, bij een van de bestuursleden, op een van de donderdagen dat wordt gefietst. Nieuwe leden kunnen zich opgeven bij de coach. Hierbij is het wel nodig dat men aan kan tonen dat men lid is van de PVGE.

Kosten

Om deel te kunnen nemen aan de tochten, wordt een bijdrage gevraagd van € 5,00 per jaar. De bijdrage wordt normaliter in de loop van september betaald, tegelijk met de kosten voor een gezamenlijke activiteit aan het eind van het fietsseizoen. De juiste datum wordt bekendgemaakt in het jaarlijkse programmaoverzicht.

Contactadressen

Coach:

Wil Dijkman
Tel. 06 510 330 46