PVGE algemeen
Venster sluiten
Waar bent u naar op zoek?
Venster sluiten
Menu
Leer omgaan met je computer en meer..

Computer gebruikers club

Bij de experts van onze computer gebruikers club kan iedereen met zijn of haar vraag terecht over zaken die je wilt weten over je computer. Ben je zelf handig met de computer/tablet/telefoon dan kunnen anderen wellicht ook iets van jou leren. Het is leuk als dat twee richtingen op werkt.

Doel:

Het doel van de club is gelegenheid te geven tot het leren omgaan met de computer in de ruimste zin van het woord, dus ook tablets en telefoons (IOS en Android) horen erbij. Er is ruim gelegenheid voor contact met mede-computergebruikers.

Activiteiten:

De club heeft een vaste plaats om bij elkaar te komen: ’t Tweespan. We komen bij elkaar op maandagmiddag (14:00 – 16:00) én op woensdagmorgen* (9:30 – 11:30). In de zomermaanden juni, juli en augustus wordt er een aangepast rooster gehanteerd.
*Vanaf 1-januari-2024 komt de woensdagochtend bijeenkomst te vervallen.

We verwachten van leden, dat ze al kunnen omgaan met hun computer en/of tablet, maar nog wel hulp kunnen gebruiken, als ze in problemen komen met het operating systeem of wel bij het leren van een toepassing (programma).

Het is niet zo dat iedereen persé alle bijeenkomsten bijwoont. We hebben een rooster waarop vermeld is welk onderwerp aan de beurt is en wie het presenteert.
In een aantal gevallen hebben we inloop-sessies. Dat betekent dat er geen kant-en-klaar onderwerp op de agenda staat maar dat alle soorten vragen over de computer gesteld kunnen worden. Er is halverwege altijd een koffiepauze om onderling wat bij te praten.

Virtuele Clubbijeenkomsten:

Tijdens de Corona uitbraak hebben de Computer Gebruikersclub en haar Fotoclub, virtuele club bijeenkomsten geïntroduceerd. Daarbij konden de leden, gemiddelde opkomst 15-30 personen, ondanks de lockdowns toch samenkomen en computer onderwerpen bespreken via video vergaderen (Zoom).  In “normale tijden” wordt virtueel vergaderen af-en-toe ingezet voor kleine workshops indien daar behoefte aan is.

Deelnemen?

Bent u geïnteresseerd of wilt u ook lid worden? Neem dan contact op met de club secretaris (zie elders op  deze pagina).

 

Fotoclub:

De computerclub heeft ook een apart fotoclubje van ca 20 personen. Dit groepje komt één keer per maand op de 4de donderdagmiddag van de maand bij elkaar (14:00 – 16:00). Door middel van gezamenlijke opdrachten wordt gewerkt aan het ontwikkelen van kunstzinnige en technische vaardigheden op het gebied van de digitale fotografie. Een mooi voorbeeld daarvan ziet u in de volgende dia-animatie door een van de leden (Hannes Haisma).

Locatie:
’t Tweespan
Mira 2
5502 AT Veldhoven

Deelname:
We hebben op het moment 70 leden, waarvan 14 vrouwen.

Kosten:
De club heeft wat eigen apparatuur (clubcomputer, projector, etc.). We zetten geregeld wat opzij voor het vervangen daarvan. De locatie wordt ter beschikking gesteld door de PVGE Veldhoven.
De club contributie voor lopende kosten en voor het sparen is gesteld op €17,00 per jaar (2024).
(Lidmaatschap van de PVGE Veldhoven is vereist)

Secretaris:
John Rooijakkers
Contactformulier

bijgewerkt:15-nov-2023 (jr)