PVGE algemeen
Venster sluiten
Waar bent u naar op zoek?
Venster sluiten
Menu

NORDICWALKINGCLUB

CONTACT
Bea Timmermans
Telefoon: 040 845 49 64
E-mailcontact

WAT IS NORDIC WALKING
Bij Nordic Walking loop je in een stevig tempo en worden stokken (poles) gebruikt om jezelf vooruit te duwen. Dat betekent dat niet alleen voeten en benen maar ook armen en schouders in actie komen en het lichaam 20% meer energie verbruikt dan met wandelen. Goed voor de conditie.

START EN AANKOMST
Wij vertrekken bij Hostel ‘Harba Lorifa’ achter het gemeentelijk zwembad aan de Pastoor Heerkensdreef in Valkenswaard en rijden met auto’s naar wisselende locaties in de natuur in de directe omgeving van Valkenswaard. Na de wandeling drinken wij koffie of thee bij ‘Harba Lorifa’.

LANGE OF KORTE WANDELING
Een wandeling van 6 tot 7 km. Elke vrijdagmorgen 10:00 uur. Inclusief een korte warming-up en cooling-down zijn we rond 11:30 uur terug voor koffie of thee.
Een wandeling van 4 tot 5 km. Voor leden die het tempo en de afstand van 6 tot 7 km. (nog) niet aankunnen. Elke vrijdagmorgen om 08:45 uur. Inclusief een korte warming-up en cooling-down zijn we om 10.00 uur terug voor koffie of thee.

BENODIGDHEDEN
Goede lage wandelschoenen, poles (prijs € 20,= tot € 70,=) en gemakkelijk zittende lichte kleding.

LID WORDEN
Wie lid is van de PVGE én een cursus Nordic Walking heeft gevolgd kan deelnemen. Het aanleren van de juiste techniek is belangrijk voor een maximaal rendement en het voorkomen van blessures. De jaarlijkse bijdrage bedraagt € 2,50.