PVGE algemeen
Venster sluiten
Waar bent u naar op zoek?
Venster sluiten
Menu

6-daagse reis naar Oostenrijk  – Wenen en Wienerwald

van 3 t/m 8 oktober 2023

Aanmelden voor 10 mei  d.m.v. het hier te downloaden aanmeldings­formulier

Oostenrijk – Wenen en het Wienerwald – 6 dagen
Wij laten u niet alleen genieten van Wenen maar brengen u ook naar de mooiste plekjes rondom Wenen. Wenen is de hoofdstad van Oostenrijk, de stad die 6 eeuwen lang door de Habsburgers werd bestuurd. Buiten de Donau is de meest bekende icoon van de stad met grote zekerheid keizerin Elisabeth, beter bekend als Sisi. De vele schitterende bouwwerken zijn daar stille getuigen van, de stad staat bomvol met paleizen, kerken en andere monumentale bouwwerken, de stad is ook de stad van de Wiener Jugendstil. Wenen is van oudsher een centrum van muziek. De Wiener Philharmoniker bekend van onder andere het beroemde Nieuwjaarsconcert, dat door meer dan een miljard kijkers wordt gevolgd. Maar we kennen natuurlijk ook allemaal de beroemde componisten die in Wenen gewoond en gewerkt hebben zoals Wolfgang Amadeus Mozart, Franz Joseph Haydn, Ludwig van Beethoven, Franz Schubert, Johannes Brahms, Johann Strauss sr., Johann Strauss jr., Gustav Mahler en vele anderen. Tijdens deze reis laten wij u alle facetten van deze wereldstad zien, afgewisseld met het mooie Wienerwald.

Hotel Wiental (4 sterren)
Het familiehotel Wiental ligt in het hart van het Wienerwald, op slechts 12 kilometer verwijderd van de Oostenrijkse hoofdstad in het plaatsje Pressbaum. Alle kamers zijn voorzien van bad/douche, wc, telefoon en tv. Verder is het hotel van alle gemakken voorzien en beschikt over een lift, receptie, lounge, spa-afdeling, Stube en een gezellig terras. In het restaurant vindt u ‘s morgens een uitgebreid ontbijtbuffet en ‘s avonds een 3-gangen keuzemenu. Eén keer tijdens ons verblijf kunnen we genieten van een uitgebreid buffet.

Vertrekdatum – Reissom:
dinsdag 3 oktober

De reissom en staffelprijzen:
€ 696,00 p.p. bij een gemiddelde bezetting van 40 t/m 50 personen
€ 744,00 p.p. bij een gemiddelde bezetting van 35 t/m 39 personen
€ 806,00 p.p. bij een gemiddelde bezetting van 30 t/m 34 personen
Toeslag 1 – persoonskamer               €   76,– p.p.
Toeslag concert categorie 1              €   49,– p.p.
Toeslag concert categorie 2              €   33,– p.p.

Bij de reissom is inbegrepen:
⮚ de reis per luxe touringcar voorzien van bar, modern geluidssysteem met DVD, panoramacamera en airco
⮚ de verzorging op basis van halfpension, uitgebreid ontbijtbuffet, 3-gangen keuzediner en 1 x uitgebreid buffet
⮚ alle kamers met bad/douche, wc, telefoon en tv
⮚ de excursies (inclusief genoemde entrees)
⮚ gratis Wi-Fi
⮚ entree Stift Melk
⮚ Nederlandssprekende gids in Wenen
⮚ entree Donautoren
⮚ entree slot Schönbrunn met Grandtour
⮚ rondvaart op de Neusiedlersee
⮚ het afscheidsdiner
alle taxen
calamiteitenfonds
reserveringskosten
SGR Consumentenbijdrage
⮚ de diensten van uw ervaren chauffeur/reisleider

Niet bij de reissom inbegrepen:
⮚ annulerings- en/of reisverzekering
⮚ persoonlijke uitgaven niet genoemde maaltijden, dranken en eventuele niet genoemde entrees

Reisprogramma:

Dag 1 Heenreis: Vertrek vanaf Valkenswaard en Aalst. Onderweg maken we als het verkeer het toelaat een pauzestop in een leuke plaats. Na de stop rijden we verder naar ons overnachtingshotel. Waarna diner en kamerinde­ling.

Dag 2 Stift Melk: Na het ontbijt rijden we verder naar Wenen. Onderweg brengen we een bezoek aan de wereldberoemde Abdij van Melk.

Dag 3 Wien…. Stadt meiner Träume!!: Na het ontbijt rijden we naar het centrum. Deze morgen ontdekken we onder leiding van een Nederlandssprekende gids de schitterende hoofdstad van Oostenrijk. We zien o.a. de Staatsoper, de Neuburg, de paleizen van het Natuurhistorische en Kunsthistorische museum, het parlement, Rathaus en het Burgtheater. Aansluitend heeft u voldoende vrije tijd, om op eigen gelegenheid de stad beter te leren kennen. We zijn tijdig terug voor het diner. We brengen een bezoek aan een “Walzer- en Operet­tecon­cert” van Johann Strauss. (Bij aanmelding te boeken).

Dag 4 Neusiedlersee & Burgenland: Vandaag maken we een bijzonder mooie dagtocht naar de provincie Burgenland. Allereerst brengen we een bezoek aan de Neusiedler­see, ondiep, licht zouthoudend en het grootste steppemeer in Midden-Europa. Het meer behoort voor het grootse gedeelte tot Oostenrijk en deels tot Hongarije. Het meer is 36 kilometer lang en tussen de 7 en 15 kilometer breed en omzoomd door een brede gordel van dicht riet, waarin een grote verscheidenheid van vogels voorkomt. In Mörbisch gaan we aan boord van een rondvaartboot voor een rondvaart van ca. 70 minuten. Vanmiddag brengen we een bezoek aan de mooie stad Eisenstadt, de stad die sinds 1925 de hoofdstad van het bondsland Burgenland is, en vooral bekend is als de woon- en begraafplaats van de componist Franz Joseph Haydn. De stad wordt gedomineerd door het Slot Esterházy. Diner in het hotel.

Dag 5 Op grote hoogte en Sisi: Na het ontbijt rijden we recht­streeks naar de Donauturm. Met zijn 252 meter is de Donautoren het hoogste gebouw in Wenen. Een bijzondere attractie voor iedere bezoeker, met een schitterend uitzicht over Wenen en zijn omgeving, tot aan de uitlopers van de Alpen en de Hongaarse laagvlakte. In slechts 35 seconden brengt de lift u tot een hoogte van 150 meter. Vanaf het uitzichtterras kunt u genieten van dit prach­tige uitzicht. Na dit bezoek bent u vrij in het centrum om te lunchen. Na de vrije lunch bezoeken we het schitterende slot Schönbrunn met het prachtige slotpark, de voormalige zomerresidentie van de Habsburgers. Het meer dan 1400 vertrekken tellende slot was eens de residentie van de beroemde keizer Franz Joseph en keizerin Elisabeth (Sisi). We bezichtigen een gedeelte van het slot, we hebben voor u de Grandtour gereserveerd. Tijdens deze tour ziet u veertig pronkkamers waaronder de privévertrekken van het Keiserpaar Franz Joseph en Sisi, de ceremoniezaal, de Gobelinsalon, de miljoenenkamer, en de Vieux-Laque kamer. Diner in het hotel.

Dag 6 Terugreis: Helaas gaan we vandaag Wenen weer verlaten, via de Duitse autobanen keren we huiswaarts. We besluiten de reis met een heerlijk afscheidsdiner, waarna u weer wordt teruggebracht naar uw opstapplaats.