PVGE algemeen
Venster sluiten
Waar bent u naar op zoek?
Venster sluiten
Menu

Expo De Toorop Lijn

Tentoonstelling over drie generaties Toorop: Jan Toorop, Charley Toorop en Edgar Fernhout, in het Nederlands Steendrukmuseum

Vrijdag 14 april en woensdag 26 april

Na de succesvolle tentoonstellingen – ‘Het beeld spreekt’, ‘Privat-Livemont’ en ‘Uit het wonderland’ – presenteert het Nederlands Steendruk Museum in Valkenswaard een tentoonstelling over drie generaties Toorop. Wij hebben een bezoek aan de tentoonstelling kunnen reserveren, inclusief een lezing met als onderwerp ‘De Toorop Lijn’.

In De Toorop Lijn zijn bijzondere kunstwerken te zien afkomstig van onder meer het Kunstmuseum Den Haag, Rijksmuseum Twenthe en het Van Abbemuseum Eindhoven. Van Jan Toorop, zijn dochter Charley Toorop en kleinzoon Edgar Fernhout, die een belangrijk stempel drukten op de Nederlandse Kunstgeschiedenis, neemt het Nederlands Steendrukmuseum het lithografische oeuvre van deze veelzijdige kunstenaarsfamilie onder de loep. In haar lezing zal Frédèrique van Duppen stilstaan bij het leven en werken van Jan, Charley en Edgar. Het zal vooral gaan over het lithografische oeuvre van de kunstenaars, de verbindende factor in hun werk, de verschillende stijlstromingen en kunstwerken van de drie generaties Toorop, de familierelaties en de sociale thematiek die hen inspireerde.

Programma:
10.00 uur        Ontvangst met koffie/thee en luxe vlaai.
10.30 uur        Lezing door Frédèrique van Duppen, conservator/curator van het museum.
Aansluitend bezoek aan de tentoonstelling. Frédèrique zal bij de expositie aanwezig zijn om vragen te beantwoorden.

Plaats:
Nederlands Steendrukmuseum, Oranje Nassaustraat 8C, 5554 AG Valkenswaard.

Bereikbaarheid:
Wie met de auto komt, kan parkeren voor het museum (beperkt) en op het Deken Mandersplein (parkeerplaats van winkelcentrum Valkenstaete bij AH). Op loopafstand (circa 5 minuten) van het museum kan in de Carolusdreef en in de Valkenierstraat gratis geparkeerd worden.
Wie de bus neemt, pakt in Aalst buslijn 317 of 318 richting Valkenswaard en stapt uit bij halte Valkenierstraat in Valkenswaard. Het museum bevindt zich op loopafstand van deze halte.

Aanmelden (bij voorkeur per e-mail, zo snel mogelijk) en informatie
E-mail: k-en-c@pvge-awv.nl
Tel.: 040 201 09 80

Kosten:     (koffie/gebak, lezing en bezoek aan de tentoonstelling)
·       met museumkaart        € 11,00
·       zonder museumkaart   € 19,00
U betaalt nadat u bericht hebt ontvangen dat u ingeschreven bent.
Rekening: NL70 RABO 0118820788, t.n.v. PVGE afd. AWV KenC, onder vermelding van ‘Toorop’.