PVGE algemeen
Venster sluiten
Waar bent u naar op zoek?
Venster sluiten
Menu

De Prachtige Haspengouw & Tongeren
Dagtocht in samenwerking met EMA Reizen

Deze dagtocht is inmiddels volgeboekt.

Vrijdag 21 april     Bloesemtocht

Vertrektijden:
08:30 uur: Valkenswaard – bushalte Nieuwe Waalreseweg t.h.v. Dijkstraat
08:45 uur: Aalst – Jumbo, Hortensialaan

Haspengouw, ligt in het zuiden van Belgisch-Limburg, een regio met pit om vingers en duimen bij af te likken. De streek staat bekend om zijn glooiende landschap met fruitbomen, afgewisseld met cultuursteden, charmante kerkdorpjes en majestueuze kastelen. Elk jaar in april verandert deze streek in één grote bloesemzee. Een fenomeen dat op een dergelijke schaal maar op enkele plaatsen in de hele wereld voorkomt. Niet alleen de bloesems komen tot bloei, een maand lang bruist de hele regio elke dag opnieuw van de fruitige activiteiten. Tongeren, de oudste stad van België, een stad die geschiedenis ademt. Van de Romeinse en middeleeuwse stadswallen tot de imposante gotische basiliek en het bekoorlijke begijnhof. Vele delen van de stad staan te boek als beschermd werelderfgoed van Unesco. Het verleden komt hier in de stad volop tot leven. Maar deze oude stad heeft ook een hedendaags karakter, want in de schaduw van al deze cultuurhistorische schatten bruist een moderne geest. Lekker winkelen in één van de vele trendy winkels en hippe boetieks. Bourgondiërs nestelen zich op een gezellig terrasje aan de Grote Markt en nippen, onder de goedkeurende blik van Ambiorix, van een lokaal Amburonbiertje.

Vanaf uw opstapplaats rijden we naar ons koffieadres waar wij u 2 kopjes koffie of thee met Limburgse vlaai aanbieden. Hierna vervolgen wij onze weg richting Haspengouw; in Tongeren halen wij onze gids op voor een prachtige rondrit door Haspengouw. De rondrit zal eindigen in Tongeren, waar u vrij bent om te gaan lunchen of een prachtige wandeling te maken (wandelroutes & plattegrond zijn beschikbaar). Op een afgesproken tijd wordt u weer bij de touringcar verwacht en beginnen wij aan onze terugreis. Onderweg maken wij nog een stop voor een heerlijk driegangendiner, waarna wij u weer retour brengen naar uw opstapplaats.

Kosten: € 69,50 p.p.
Aanmelden kan niet meer (reis volgeboekt): reizen@pvge-awv.nl of tel. 040 221 51 40
Dit bedrag kunt u na bevestiging van uw deelname overmaken op rekeningnummer: NL62RABO 0155706055 t.n.v. PVGE-Aalst-Waalre en Valkenswaard o.v.v. HASPENGOUW 21-04-2023

Inclusief: Vervoer per luxe touringcar, 2 kopjes koffie of thee met vlaai, rondrit met gids door Haspengouw, vrij bezoek aan Tongeren, het diner en de fooi voor de chauffeur.

Bij annulering tot 3 weken vóór de dagtocht kan na overleg met de reisorganisatie de reissom worden terugbetaald. Wanneer u de dagreis daarna annuleert, is er geen mogelijkheid tot teruggave van het reisbedrag. U kunt wel in overleg iemand anders in uw plaats laten meegaan.