PVGE algemeen
Venster sluiten
Waar bent u naar op zoek?
Venster sluiten
Menu

DAGTOCHT

Kastelentocht / Boottocht Kromme Rijn

19 augustus 2022


Deze reis is inmiddels volgeboekt. Nieuwe aanmeldingen worden op de reservelijst geplaatst en krijgen t.z.t. bericht indien er plaatsen vrijkomen.

————–

De Kromme Rijnstreek is het buiten van Utrecht. Het rivierenlandschap ontmoet hier de Utrechtse Heuvelrug, landgoederen, uitgestrekte natuur, fruitboomgaarden, de Kromme Rijn, weilanden en de uiterwaarden langs de Lek.

Langs de Langbroekerdijk en naastgelegen wetering, ligt een lint van kastelen en donjons, onder andere Kasteel Sandenburg, Walenburg, Hindersteijn, Lunenburg en Sterkenburg. Welke op de route liggen zullen we deze dag van de gids horen. Tot het jaar 1122 zou je op vele punten langs deze route in het water staan. Dit gebied was bij hoge waterstanden onderdeel van de Rijn. In 1122 is de Kromme Rijn afgedamd bij Wijk bij Duurstede en ontstond nieuwe grond. De bisschop van Utrecht regeerde destijds over dit gebied en gaf het uit aan leenmannen en geestelijken. Deze bouwden versterkte woontorens die in de loop van de tijd werden uitgebouwd tot kastelen.

Varen op de Kromme Rijn betekent genieten van statige oude landgoederen, van prachtige boomgaarden, natuurvriendelijke oevers waar flora en fauna welig tiert en natuurlijk vooral van een prachtige slingerende rivier. Je zult verrast zijn door de rust en de schoonheid.

De locatie voor koffie en lunch, “De Weistaar” in Maarsbergen is naast restaurant ook een kaasboerderij waar ook een klein museum in is gevestigd.

Programma:

08:15 uur Verzamelen kerkplein D’n Ekker,
Burgemeester van Hoofflaan
08:30 uur Vertrek naar Maarsbergen voor koffie/thee.

Na deze stop vertrekken we voor de rondrit langs de kastelen en landhuizen aan de Langbroekerwetering. We rijden een mooie route waarbij de gids die dan in de touringcar plaats heeft genomen ons van alles zal vertellen over de omgeving en de prachtige kastelen en landhuizen

13:00 uur Lunch.  Aansluitend heeft u nog even de tijd om in het kleine museumpje rond te kijken voordat we op weg gaan naar Utrecht
14:15 uur Rondvaart over de Kromme Rijn van ongeveer 2 uur
17:00 uur Vertrek richting Utrecht
17:30 uur Aankomst in Houten op het dineradres
19:30 uur De laatste etappe van de dag brengt ons weer terug naar Veldhoven
20:45 uur Verwachte aankomst in Veldhoven

 

Gegevens:

Vertrek Vrijdag 19 augustus 2022
Tijd 08:15 uur
Plaats Kerkplein D’n Ekker
Burgemeester van Hoofflaan
Thuiskomst ~20:45 uur
Kosten €86,00 per persoon
Inschrijfdatum uiterlijk 28 juli 2022