PVGE algemeen
Venster sluiten
Waar bent u naar op zoek?
Venster sluiten
Menu
Mooie dagreizen in Nederland en net daarbuiten

Reizen

Ga op pad met de reisgroep van de PVGE Veldhoven die een goede reputatie heeft opgebouwd van avontuurlijke en fascinerende reizen in Nederland en net daarbuiten. Hieronder staat een greep uit ons programma.
Voor alle reizen geldt dat deelname in volgorde van aanmelden wordt uitgevoerd. Als er voldoende plaatsen open blijven kunnen ook niet-leden van de PVGE zich aanmelden en mee op reis gaan.
Meld je dus aan als je interesse hebt en maak kans op een zitplaats in de bus.

Ben je nieuwsgierig hoe onze reizen er uit zien? Klik dan op "Reis Impressies" voor foto's en reisverslagen uit het recente verleden.

Informatie reisprogramma voor 2023


Vanaf augustus maken we als Reisgroep van de PVGE Veldhoven plannen voor meerdaagse reizen en dagtochten voor het volgende reisjaar. Hiervoor polsen we bij deelnemers aan voorbije dagtochten en reizen waar hun interesse naar uit gaan. Daar komen heel wat voorstellen uit voort, sommige niet haalbaar, andere heel verrassend. Wij maken daarvan een selectie die hopelijk ook bij u in de smaak valt. Vervolgens nemen we contact op met touroperators om van onze selectie met een voorstel te komen en een richtprijs te berekenen.

En daar waren dit jaar wat problemen mee. We hebben een lastige tijd achter de rug met Corona, waardoor reizen niet konden plaatsvinden. En nu is er de situatie in de Oekraïne, de crisis op de energiemarkt en daarmee samenhangend de inflatie.

Wat heeft dat met onze reizen te maken? Touroperators hebben meestal hun brochures begin oktober klaar voor het volgende reisjaar. Deze jaar was dat niet mogelijk. De hotels, restaurants en attracties gaven nog geen prijzen door omdat ze niet wisten wat de kostenstijgingen zouden gaan worden.

Maar ondanks dat alles is het ons toch gelukt om u een 6 tal dagreizen en 1 meerdaagse reis aan te kunnen bieden. Uit de aanmeldingen van de eerste reizen blijkt dat er een grote belangstelling bestaat. Het geeft de indruk dat men het “verlies” van de afgelopen jaren alsnog wil compenseren.

Behalve via de aankondigingen op deze site wordt u hiervan ook tijdig via onze Veldpost en Nieuwsflits op de hoogte gehouden. Ook geïnteresseerd? Zie onderstaande reisbeschrijvingen.

De Reisgroep.

PS: Al onze dagtochten zijn, tenzij anders vermeld, inclusief koffie/thee, lunch en diner.

Vrijdag 14 april 2023

Dagtocht per bus naar
de Eifel en de Rursee

PVGE Veldhoven organiseert een dagtocht per luxe touringcar naar de Eifel in Duitsland. Deze reis is inclusief een mooie rondvaart over de Rursee bij Schwammenauel.

Wil je mee met deze mooie trip?
Klik hier voor de details.

 

Vrijdag 12 mei 2023

Dagtocht per bus
naar Brugge (B)

PVGE Veldhoven organiseert een dagtocht per luxe touringcar naar Brugge in België. Deze reis is inclusief een stadswandeling door deze mooie stad onder begeleiding van een gids.

Wil je mee met deze mooie trip?
Klik hier voor de details.

 

Vrijdag 14 juli 2023

Dagtocht per bus naar Heusden en Haps

PVGE Veldhoven organiseert een dagtocht per luxe touringcar naar Heusden en Haps. Deze reis is inclusief een rondvaart en een bezoek aan “de Kip en het Ei” in Haps.

Wil je mee met deze mooie trip?
Klik hier voor de details.

 

Vrijdag 22 sept 2023

Dagtocht per bus naar
de Zaanse Schans

PVGE Veldhoven organiseert een dagtocht per luxe touringcar naar molens van de de Zaanse Schans. Deze reis is inclusief een bezoek aan het Zaans Museum en de “Verkade Experience”

Wil je mee met deze mooie trip?
Klik hier voor de details.

 

Woensdag, 27 sep t/m zondag 1 okt 2023

5-Daagse busreis naar
de de Moezel (D)

PVGE Veldhoven organiseert een busreis per luxe touringcar naar de rivier de Moezel en omgeving. We bezoeken o.a. Koblenz, Trier, Cochem en  Traben-Trabach. We verblijven vier nachten in een 3-sterren hotel in het plaatsje Oberfell.

Wil je mee met deze mooie trip?
Klik hier voor de details.

 

Vrijdag 13 okt 2023

Dagtocht per bus naar
Kinderdijk

PVGE Veldhoven organiseert een dagtocht per luxe touringcar naar Kinderdijk. Deze reis is inclusief een mooie rondvaart en een bezoek aan een van de molens.

Wil je mee met deze mooie trip?
Klik hier voor de details.