PVGE algemeen
Venster sluiten
Waar bent u naar op zoek?
Venster sluiten
Menu
Duik in de wereld van je voorouders en ontdek het leven van historische voorvaderen

Genealogieclub

Door het onderzoek naar je afkomst krijg je een beter beeld over het ontstaan van je familie en voorouders. Verrassend en altijd boeiend.

Doel:

De leden van de Genealogieclub hebben als gezamenlijk doel plezier beleven aan hun hobby: het uitpluizen van een stamboom. Uitwisselen van kennis en ervaring is daarbij het uitgangspunt.

Activiteiten:

Hebt u eerder met de gedachte gespeeld om uw stamboom eens uit te gaan zoeken, maar wist u niet hoe te beginnen of hoe na de eerste stappen verder te gaan, of waar u moet gaan zoeken? Hoe moet ik mijn gegevens bewaren, en hoe kan ik ze aan anderen laten zien? Al deze onderwerpen (en nog meer) komen aan de orde bij uw PVGE-Veldhoven Genealogieclub.

Is uw belangstelling gewekt, neem dan contact op met Cor Rijpert (zie onder aan de pagina) of kom een keer vrijblijvend langs tijdens een bijeenkomst. Elke tweede donderdag van de maand (behalve in de zomermaanden juli en augustus) komen we van 9.00 uur tot 12.00 uur bij elkaar in het Patronaatsgebouw Zeelst. We beginnen met een inloop waar we met elkaar van gedachten wisselen over, en helpen bij, eventuele problemen aangaande genealogie. Het tweede gedeelte van de bijeenkomst bestaat voornamelijk uit een presentatie van een van de leden of een externe deskundige.

Locatie:

Patronaatsgebouw Zeelst
Blaarthemseweg 18
5502 JV  Veldhoven

Deelname:

De deelname staat open voor leden van PVGE die zich bezig willen (gaan) houden met genealogie en bereid zijn om hun kennis en vragen te delen.
De groep, die momenteel circa. 35 leden heeft, bestaat uit personen met zeer uiteenlopende kennis en ervaring; van “lijkt me leuk om te gaan doen” tot “al 45 jaar bezig”.

Kosten:

Contributie per seizoen (september tot en met mei) bedraagt voor leden van PVGE-Veldhoven € 15,00/jaar en voor leden van andere PVGE-afdelingen
€ 20,00/jaar.

Organisatie en contact:
Coach: Frits Pinxt
Contact voor algemene en bestuurlijke zaken
Mail mij

Secretaris: Johan van Hassel
Mail mij

Penningmeester: Eef van Loon
tevens ledenadministratie

Programmering: Theo Janssen

bijgewerkt: 14-4-2022