PVGE algemeen
Venster sluiten
Waar bent u naar op zoek?
Venster sluiten
Menu

De PVGE Son en Breugel e.o.

De PVGE Son en Breugel e.o.

De PVGE Son en Breugel en omstreken is één van de zeven PVGE-verenigingen in de regio Eindhoven. Deze zeven verenigingen werken samen via de koepel van PVGE-verenigingen. Elke vereniging is een plaatselijk, juridisch zelfstandige vereniging.
De PVGE Son en Breugel e.o.  is niet beperkt tot de gemeente Son en Breugel. Behalve de gemeente Son en Breugel behoort tot haar werkgebied ook de gemeente Meierijstad. Overigens kan iedereen, waar ook woonachtig, lid worden van onze vereniging.
Er zijn ook PVGE verenigingen in o.a. Eindhoven, Veldhoven, Best en Nuenen.

De vereniging is opgericht op 1 januari 1984. Zij telt ongeveer 700 leden waarvan ca. 90% in Son en Breugel woont.

Het motto van alle PVGE-verenigingen is: Samen Actief, Samen Sterk.

 

De doelstelling van de vereniging is het stimuleren van een goed leefklimaat van de leden door belangenbehartiging, zowel intern als extern, en het bevorderen van een aantal activiteiten.
• Belangenbehartiging is gericht op het welzijn in zijn algemeenheid en van de leden in het bijzonder. De vereniging is o.a. vertegenwoordigd in de seniorenraad, etc etc  Ook wordt er ondersteuning verleend aan alle ouderen van Son en Breugel op het gebied van de WMO, Ouderen Adviseur en Belastingaangifte/Huur- en Zorgtoeslag. Voor details zie Belangenbehartiging.
• De activiteiten zijn onder te verdelen in Clubactiviteiten en Evenementen.
Er zijn diverse clubs binnen de vereniging, clubs waar men zich kan ontspannen en clubs waar het inspannen voorop staat. Met het lidmaatschap van de PVGE, kan men lid worden van alle clubs. Alle clubs staan vermeld onder het tabblad Clubs
Voor alle leden worden er jaarlijks evenementen georganiseerd. De diversiteit ervan is groot: excursies, lezingen, een dagreis, eindejaarsdiner, etc.

Het bestuur van de vereniging is alert op ontwikkelingen die te maken hebben met woon-, zorg- en leefomstandigheden die in het belang worden geacht van de leden.