PVGE algemeen
Venster sluiten
Waar bent u naar op zoek?
Venster sluiten
Menu

Lezing over Iran door Koos Mulder
21 juni 14:00 uur in de Bongerd 

 

Op woensdag 21 juni om 14.00 uur heeft de evenementencommissie een kennismaking met Iran voor u in petto. U hoort op de achtergrond muziek uit het land en zult verrast worden met iets lekkers bij de koffie gemaakt door Ahmad Delavar, uit Iran, die bij ons in Son en Breugel woont.

Met deze achtergrond zal Koos Mulder een presentatie geven over zijn cultuurreis naar Iran die hij najaar 2014 gemaakt heeft. Iran is een land, waar niet iedereen meteen aan denkt als reisdoel, maar als je er bent word je verrast door de gastvrijheid en vriendelijkheid van de bevolking, de geschiedenis, de cultuur en indrukwekkende landschappen. Daarbij zal Koos ook enige achtergrondinformatie geven over de situatie van die tijd in Iran

Met foto’s en vrolijke verhalen kijkt Koos terug op deze bijzondere reis naar dit land, dat zo’n slecht imago heeft. Maar zijn kennismaking met de mensen ter plaatse is zo verschillend van het land waar we meestal alleen in de pers over horen.

De reis was mede bijzonder omdat ze plaatsvond tijdens Muharram, de heilige Islamitische maand en de 10e dag daarvan, ofwel Ashura, zodat ook iets verteld kan worden over de ceremonies die dan, met name in het Sjiitische Iran, plaatsvinden.

We willen u met dit nieuwe, mooie deel van het oude Perzië  laten kennismaken.

De kosten zijn:
€ 5  voor PVGE leden
€ 7,50  voor introducés

Voor meer informatie kunt u terecht bij:
Diana Solomos 06-28526251 ( na 18 uur)
Henny Vredeveld 0499-471665

Voor inschrijven: klik op onderstaande button

  Inschrijven lezing Iran