PVGE algemeen
Venster sluiten
Waar bent u naar op zoek?
Venster sluiten
Menu

PVGE-bustocht naar de sfeervolle Altstadt en de Kerstmarkt in Aken
op woensdag 7 december 2022

Op 7 december organiseren we een bustocht naar Aken, een prachtige oude stad.

Aken ligt net over de grens bij Heerlen en Vaals. De Romeinen ontdekten in Aken de gezonde thermen en vestigden er een militaire badplaats. Het wordt voor het eerst genoemd in 765 NC. 3 Jaar later kwam Karel de Grote naar Aken. Er werd gestart met de bouw van het paleis en een kapel. Dat is de huidige Dom van Aken. Karel de Grote maakte Aken het centrum van zijn rijk. Gedurende de eeuwen hierna groeit de stad steeds verder. Tegenwoordig heeft Aken een prachtig centrum. Van het oude gedeelte is veel bewaard gebleven. Zo zijn er de kathedraal, het gemeentehuis en de markt. Het is ook een stad met vele fantasievolle fonteinen. Bij de Elisenbrunnen kun je proeven van de warmwaterbronnen.
Naar Aken worden, elke 7 jaar, pelgrimstochten gemaakt. In de kathedraal worden 4 relikwieën bewaard: het kleed van Maria, de windsels en lendendoek van Christus en het doek van Johannes de Doper. Ook bewaart men hier de beenderen van Karel de Grote sinds deze heilig werd verklaard. Zoals u merkt is er veel te zien in Aken.

De lekkernij van Aken zijn printen. Ze bestaan al ruim 350 jaar in deze omgeving en zijn te koop bij meerdere bakkers in het centrum.

 

Programma
We verzamelen om 08.15 uur bij Thermae Son en vertrekken om 08.30 uur naar Aken, waar we omstreeks 10.00 uur aankomen. In een café in de binnenstad drinken we gezamenlijk een heerlijk kopje koffie of thee met gebak. Daar worden we opgehaald door VVV-gidsen die ons Aken laten zien. De Nederlandstalige stadsrondleiding duurt 1½ uur, tot 13.00 uur. Aan deelname aan de rondleiding zijn geen extra kosten verbonden, maar laat ons wel weten of u meegaat.
Na de stadsrondleiding heeft u de tijd om op eigen gelegenheid te lunchen en de Kerstmarkt in het oude gedeelte van de stad te bezoeken. Voor de liefhebbers zijn er de mooie winkelstraten. Of ga verder op zoek naar de geschiedenis van Aken.
Om uiterlijk 16.30 uur vertrekken we weer naar Son en Breugel, waar we omstreeks 18.00 uur aankomen.

Houd er rekening mee dat in een groot deel van het oude stadscentrum kasseien liggen en dat de bus aan het einde van de middag waarschijnlijk vanaf een locatie buiten het centrum vertrekt. Dat is zo’n kwartier lopen of enkele minuten met de pendelbus (€2,– p.p.).
Bij aankomst in Aken kunnen we in het stadscentrum uitstappen.

Aanmelden
Leden en gastleden van PVGE-Son en Breugel betalen €37,50 p.p. voor deze dagtocht. Zij mogen ieder 1 introducé meenemen. Introducés betalen €42,50 p.p.
Wij verzoeken u zich zo spoedig mogelijk aan te melden, zodat we de bus en de gidsen kunnen vastleggen.
Aanmelden vóór 6 november 2022 via onderstaande button.
Gaarne het verschuldigde bedrag overmaken op rekeningnummer NL52RABO 0148259642 t.n.v. PVGE afd. Son onder vermelding van “Aken”. De aanmelding is definitief als het geld op de rekening van de PVGE staat. De datum van betaling is bindend.

Medio november laten wij u weten of er voldoende deelnemers zijn om de reis te laten doorgaan.

Inschrijven