PVGE algemeen
Venster sluiten
Waar bent u naar op zoek?
Venster sluiten
Menu

De PVGE bestaat dit jaar 75 jaar

Hoe begon het?

In 1948 werd onze vereniging opgericht. Toen nog voor de gepensioneerden van Philips en met als enige vestigingsplaats Eindhoven. De vereniging groeide als kool en vanaf de negentigerjaren ontstonden in de gemeenten rondom Eindhoven de verschillende afdelingen. Ook werd losgelaten dat alleen Philips gepensioneerden lid konden worden en werd het een open seniorenvereniging voor iedereen van 50-plus.

Dat is reden voor een feestje.

Ons jubileum gaan we in drie fasen vieren. We beginnen op 31 mei met een groot feest in het Parktheater. Met optreden van Wim Daniëls, Muziekgroep The Mummers en van koren, line dance – en Tai-Chi groepen van eigen leden. Op 9 juni hebben we vervolgens een symposium in de grote zaal van de Technische Universiteit, een bijeenkomst waar de belangrijke maatschappelijke ontwikkelingen voor senioren worden toegelicht door specialisten van nationale bekendheid. Aansluitend houden wij, de PVGE Son en Breugel, een feest op 30 september. Uiteraard is bij alle festiviteiten iedereen welkom, dus noteer de datums van 31 mei, 9 juni en 30 september.

Programma en inschrijven

De programma´s van zowel het feest op 31 mei als het symposium op 9 juni zijn bekend. Ook de manier van inschrijven voor deze festiviteiten. Sinds begin mei is het maximaal aantal inschrijvingen voor het feest bereikt. Inschrijvers worden op de reservelijst geplaatst. Dit geldt niet voor het symposium.
Alle informatie staat op de website van de koepel PVGE. Klik op FEEST PVGE en je ziet de programma´s en de wijze van inschrijven. Een en ander is toegelicht middels de nieuwsflits no 2 van de koepel.

Wat betreft ons lokale feest op 30 september: de evenementencommissie is druk bezig met de voorbereidingen. Een feest gedeelte (met gasten vanuit onze gemeente en andere PVGE verenigingen) en aansluitend opening van het seizoen 23-24 (uitsluitend leden PVGE Son en Breugel). Het gehele Dommelhuis staat tot onze beschikking. Vanaf 13:00 uur ontvangen wij onze gasten en om ca 16:00 uur wordt op traditioneel feestelijke wijze het nieuwe seizoen geopend.