PVGE algemeen
Venster sluiten
Waar bent u naar op zoek?
Venster sluiten
Menu

4-Sluizentocht Maastricht op 5 juli

Deze reis is vol

Zoals u van de evenementen commissie gewend bent, gaan we in juli op stap.
Op woensdag 5 juli vertrekken we met de bus vanaf Thermae Son (Thermaelaan 2) naar Maastricht om 08:30 uur.
We maken een boottocht door de verschillende sluizen van de Maas, waarbij we worden ontvangen met koffie/thee en Limburgse vlaai.

We vertrekken stroomafwaarts naar de sluis van Bosscherveld (verval 3 meter). Bij Smeermaas passeren wij de grens en varen op Belgisch grondgebied. In de sluizen van Neerharen en Lanaken wordt de boot 2 x 9 meter omhoog geschut.
Tijdens de boottocht wordt een uitgebreide koffietafel geserveerd.

Wij varen langs het dorpje Kanne en iets verderop ligt het Fort Eben Emael, hoog boven op de St. Pietersberg. Het Albertkanaal waar wij nu op varen is dwars door de St. Pietersberg heen gegraven en op sommige plaatsen zijn de wanden wel ca. 80 meter hoog.

 

Ca. 14.15 uur passeren we de bekende sluis van Ternaaien, een sluizencomplex uit 1930. Hier wordt de boot in 5 minuten 15 meter omlaag geschut naar de Maas en vervolgen wij onze boottocht langs de voet van de St. Pietersberg om daarna in het centrum van Maastricht af te meren.
Rond 15 uur verwachten we terug te zijn in Maastricht, waarna u op eigen gelegenheid tijd heeft om de stad te verkennen. We vertrekken om 18 uur richting Son en Breugel, waar we rond 19.45 uur aan zullen komen.

De kosten zijn : € 66 voor leden en € 71 voor introducés

Het verschuldigde bedrag moet vooraf worden overgemaakt op rekeningnummer NL52RABO 0148259642 t.n.v. PVGE afd. Son en Breugel onder vermelding van “Maastricht”. De aanmelding is definitief als het geld op de rekening van de PVGE staat. De datum van betaling is bindend.
Annuleren is mogelijk tot 19-06-2023. Uw bijdrage wordt dan teruggestort minus gemaakte kosten.

Voor meer informatie kunt u terecht bij :
Henny Vredeveld 0499-471665
Marjorie de Pee 0651492962