PVGE algemeen
Venster sluiten
Waar bent u naar op zoek?
Venster sluiten
Menu

Winterdagtocht ’t Loo

Winterdagtocht naar Paleis ’t Loo op 16 december 2022.

Er lag een dun laagje sneeuw op de straat toen we ruim voor 9.30 uur in de bus mochten stappen om naar Paleis het Loo te gaan. Wij reden allereerst naar het plaatsje Hemmen, waar we in de prachtig gelegen Pannenkoekenboerderij aan de rivier de Linge  koffie dronken met heerlijk gebak. De chauffeur vertelde over de omgeving en het Kasteel dat hier ooit gestaan had. Verder via een leuke route over de Veluwe, weg van de snelweg naar Apeldoorn.

Aangekomen bij het Paleis maakten we een wandeling langs de in winterse sferen versierde stallen en konden we via de prachtige tuin naar de achteringang lopen, omdat de verbouwing van het voorplein pas in 2023 gereed is.

Het was heerlijk rustig in het reeds in kerstsfeer versierde Paleis want pas de volgende dag zou officieel het eindejaarsevenement “Winterse Warmte” beginnen. Alle tijd dus om de 2 aangegeven routes, aan beide zijden van het Paleis, met behulp van de audiotour te lopen.

Om 16.00 uur was het weer tijd om te vertrekken. Maar ter afsluiting van deze dagtocht was er eerst nog een  3 gangen dinertje in Nistelrode. Vooral het heerlijke draadjesvlees viel erg in de smaak en hoewel wij het recept probeerden te ontfutselen, zullen we het met de herinnering moeten doen.

Namens de PVGE konden we alle deelnemers tijdens het eten een drankje aanbieden, het was niet voor niets bijna Kerstmis.

Iets na 20.00 uur reden wij Nuenen weer binnen, met dank aan chauffeur Anton, die ons over de soms besneeuwde wegen weer veilig thuis bracht na een hele gezellige dag.

Dank aan al onze gasten voor hun deelname en gezelligheid. Graag tot een van onze volgende dagtochten.

Namens de reiscommissie: Nelly Amelink en Marianne Plet.

Klik op deze regel voor een foto-impressie.