PVGE algemeen
Venster sluiten
Waar bent u naar op zoek?
Venster sluiten
Menu
Wandel-/fietsclub

De Dwersgangers

In het zomerhalfjaar van april tot en met september organiseren wij fietstochten. In het winterhalfjaar van oktober tot en met maart wandelen wij.

Wij vertrekken om 10 uur ‘s ochtends en meestal is dat vanaf het Van Goghplein. We houden een rustpauze voor onze meegebrachte koffie en lunch. Meestal sluiten we af in een horecagelegenheid om nog even samen gezellig uit te blazen.

Ongeveer de helft van de activiteiten vindt op dinsdag plaats, de andere helft op woensdag, volgens een vast schema: de eerste dinsdag na de eerste donderdag van de maand en de woensdag vijftien dagen later. Er is een commissie van vier personen die het routeschema bepaalt en een route voorbereidt. Wij hebben diverse routes in ons bestand staan, maar wij staan ook open voor een route van één van de leden.

Fietsen:
We rijden met gewone en elektrische fietsen in een basistempo van 15 kilometer per uur. Onze tochten zijn 40-45 kilometer lang. Per fietsseizoen zijn dat in totaal meestal 13 ritten. De achterste fietser hanteert een toeter als de afstand tussen de voorhoede en achterhoede te groot wordt.

Wandelen:
Onze wandelingen zijn 7-8 kilometer lang en we lopen in een heel rustig tempo. Voor corona reden we met een aantal auto’s naar het echte vertrekpunt van de wandeling in een van de ons omringende dorpen. Nu wandelen we in de omgeving van Nuenen. Meestal starten we vanaf het Van Goghplein, een enkele keer vanaf een ander punt in Nuenen zoals de Opwettense Watermolen.

De club heeft momenteel een kleine vijftig leden, maar kent geen wachtlijst.
Diverse leden nemen alleen aan het fiets- of wandelprogramma deel. Sommige ouderen zelfs niet meer aan beide, zodat het aantal deelnemers per activiteit toch beperkt is tot rond de twaalf. Velen blijven niettemin lid, deels vanwege de goede herinneringen aan het verleden, deels vanwege een aantal extra activiteiten, al of niet gekoppeld aan de wandel- en fietstochten.

Extra:
Zo kennen we bij de eerste wandeling in januari een nieuwjaarsborrel, daarop volgend in februari een ledenvergadering met een feestelijk karakter, aan het einde van de zomer een feestelijke afsluiting van het seizoen met een buffet in een horeca gelegenheid en tijdens de laatste wandeling van het jaar, de zogeheten snertwandeling, drinken we een Jägermeister en sluiten we af met een snertmaaltijd in het Kwetternest.
Op deze extra activiteiten komen wel dertig tot zelfs veertig leden af.

Het bestuur bestaat uit:
Voorzitter: Lies Klomp, telefoon: 040 283 56 99
Secretaris en Contactpersoon: Elly de Smit, telefoon: 040 291 38 00,
e-mailadres: bericht aan Elly de Smit
Penningmeester: Henk van Haendel, telefoon: 040 – 283 24 09

Hier leest u het jaarverslag over 2021.