PVGE algemeen
Venster sluiten
Waar bent u naar op zoek?
Venster sluiten
Menu

Dagje uit voor de vrijwilligers van belangenbehartiging

Ieder jaar organiseren de vrijwillige ouderenadviseurs en cliëntondersteuners, samen met hun collega’s van Senergiek, een gezellig uitje met elkaar om de onderlinge band te versterken en even samen te komen in een andere setting dan een vergadering. Helaas viel deze happening vorig jaar in het corona-water. Dit jaar dus een goede gelegenheid om het eens stevig aan te pakken.

Voor de eerste keer haakten ook de vrijwilligers uit de administratieve hoek, de hulpen bij belastingaangifte en de thuisadministrateurs hierbij aan. Het hele gezelschap begon deze gezellige dag met een bezoek aan het DAF-museum.

Na de koffie met gebak kregen wij een rondleiding door een welbespraakte voormalig DAF-medewerker. Zijn boeiende verhaal over de techniek en de historie van de DAF- voertuigen hield iedereen goed bij de les al dwaalden af en toe wat mannen af naar de voertuigen die voor hen een speciale herinnering hadden. Zeker de militaire voertuigen riepen veel verhalen over de (goeie) ouwe tijd op.

De DAF 33 had natuurlijk weer de lachers (meestal mannen) op de hand al waren zij er toch wel verbaasd over dat er van dit model zoveel verschillende uitvoeringen op de markt waren geweest. Klapstuk was natuurlijk de koninklijke DAF-kini die nog vorig jaar tijdens Koningsdag in Eindhoven te zien was.

Na het bezoek aan het DAF-museum trokken we naar het Kwetternest. Daar werd iedereen verwelkomd aan een gedekte lunchtafel. Dankzij PVGE-vrijwilligers van de evenementencommissie en enkele kookclubs konden we direct aanschuiven. De heerlijk (hete) soep van Jan Zwanenberg verdween vlotjes in de inmiddels hongerige magen waarna de aanval op de broodjes kon worden ingezet.

Voldaan met nog koffie en chocolade paaseitjes tot slot, konden we terugkijken op een heel gezellige dag. Een evenement dat de lat voor volgend jaar weer hoog legt. Jan en Kees geven het stokje graag door.