PVGE algemeen
Venster sluiten
Waar bent u naar op zoek?
Venster sluiten
Menu
Samen eropuit

Reizen

Onze reiscommissie is een erg actieve commissie die al jarenlang meerdaagse reizen en dagtochten organiseert waar veel belangstelling voor bestaat en die veel enthousiasme oproepen bij de deelnemers!

Wij willen de leden van onze vereniging met elkaar in contact laten komen middels uitstapjes om zo de saamhorigheid en de gezelligheid te bevorderen. Onze reisjes vinden plaats in een ontspannen sfeer en met een licht cultureel accent.

De reiscommissie bereidt zowel dagtochten (meestal 3 per jaar) als minimaal één meerdaagse reis per jaar voor. Alle leden van de commissie speuren het hele jaar door naar geschikte doelen! Vast vertrekpunt van al onze reizen en reisjes is de Clemenskerk aan het Park in het centrum van Nuenen.

De dagtochten worden door de reiscommissie zelf samengesteld en uitgevoerd door een touringcarbedrijf uit Eindhoven. De dagtochten hebben een gezamenlijk koffiemoment met gebak in de ochtend en een afsluitend diner op de route terug naar Nuenen. De lunch is niet inbegrepen. Een voorbeeld van een dagtocht is het reisje naar Culemborg en Leerdam, met een rondleiding door het Weeshuismuseum in Culemborg en een demonstratie glasblazen in Leerdam.

De meerdaagse reis naar het buitenland wordt samengesteld in nauw overleg met de afdeling groepsreizen van een goed bekend staande reisorganisatie. De reis wordt uitgevoerd onder verantwoordelijkheid van deze reisorganisatie. Het gaat om een verzorgde groepsreis op basis van halfpension vol gezamenlijke momenten en excursies. Meestal met het vliegtuig naar de bestemming (bijvoorbeeld Griekenland), soms met de bus (Zwitserland). De reis wordt begeleid door een ervaren PVGE-reiscommissielid.

Informatiemiddag:
De reiscommissie organiseert ieder jaar in januari een informatiemiddag waarbij de plannen voor het nieuwe jaar worden bekendgemaakt. De aankondiging voor deze informatiemiddag verschijnt in de laatste Nieuwsbrief van het jaar dat daaraan vooraf gaat. Alle PVGE-leden zijn van harte uitgenodigd voor deze informatiemiddag.

De dagtochten en reizen zijn in eerste instantie bedoeld voor de leden van PVGE Nuenen. Wanneer er voldoende ruimte is, kunnen ook leden van andere PVGE verenigingen inschrijven.

Beknopte informatie over de meerdaagse reis/reizen zal in de Nieuwsbrief of Nieuwsflits worden opgenomen. De uitgebreide informatie over de reis/reizen zal ongeveer een week voor de genoemde informatiemiddag op de website van PVGE Nuenen te lezen zijn.

Vanaf de informatiemiddag is inschrijving voor de meerdaagse reis mogelijk.

Reiscommissieleden:

Voorzitter en organisatie meerdaagse reizen:

In juli 2022 treedt Trudie Boorsma af als voorzitter. Stephan van Geenen is de nieuwe voorzitter
Stephan van Geenen  telefoon: 06 405 446 65, e-mail: Bericht aan Stephan van Geenen
Penningmeester: Marianne Plet telefoon:  040 – 283 94 34, e-mail: Bericht aan Marianne Plet.

Organisatie dagreizen: Nelly Amelink telefoon: 040 – 283 78 11,
e-mail: Bericht aan Nelly Amelink
Stephan van Geenen  telefoon: 06 405 446 65
Corry Zimmer  telefoon: 040 – 283 1287

Reisvoorwaarden van reizen met PVGE Nuenen vindt u hier.

Hier leest u ons jaarverslag over 2021.