PVGE algemeen
Venster sluiten
Waar bent u naar op zoek?
Venster sluiten
Menu
17 tot en met 23 september 2022

Busreis naar de Hanzesteden van Duitsland

Verslag van een mooie vakantie met leuke mensen, goede gesprekken en ook heel veel plezier!

Excursiereis 7 dagen Hanzesteden & Oostzeekust.
17 september t/m 23 september 2022

Klik op deze regel voor een fotoverslag van deze reis

Verslag van deze excursiereis

Op deze reis, uitgevoerd door Kras Busreizen, stapten 24 leden en 2 begeleidsters op zaterdag 17 september in de bus in Nuenen. We hadden er allemaal zin in!

Gerard, onze chauffeur, heette ons welkom en reed ons vervolgens, met twee tussenstops naar ons hotel in Schwerin. Met een drankje in de bar en een diner sloten we deze eerste reisdag af.

Op de tweede dag zetten we koers naar de Mecklenburgische Seenplatte. Een mooie tocht door een lichtglooiend landschap. Als het weer het zou toelaten konden we een boottocht over de meren maken. De weergoden waren ons goed gezind, tussen de buien door op het bovendek, een prachtig zicht op het merengebied.

Een volle dag, Wismar en Lübeck stonden op het programma, dus vroeg uit de veren! Allereerst Lübeck, koningin onder de Hanzesteden, waar we werden verwelkomd door de lokale gids Jan. Een rasechte verteller met boeiende verhalen zoals over “het duiveltje” bij de Marienkirche. Vervolgens naar de aan de Oostzee gelegen stad Wismar, met een van de best bewaarde historische stadscentra van Europa. Opgenomen in de Unesco werelderfgoedlijst.

Dinsdag vrije dag! Met het OV naar Slot Schwerin, midden in het gelijknamige meer, dat wordt omringd door een prachtig park.Het was een mooie dag, de goudkleurige torens schitterden in de zon! Binnen konden we de pronkkamers bewonderen met behulp van een audiotour.

Woensdag Hamburg, waar we bij aankomst werden verwelkomd door gids Anne die ons in de bus meenam naar verschillende woonwijken en het prachtige havengebied, waar we later een mooie boottocht maakten en alle gebouwen konden bewonderen. Zoals het bijzondere Elbphilharmonie.

Donderdag op weg naar Kühlungsborn, waar we vervolgens instapten in het 120 jaar oude stoomtreintje “Mollie” dat ons, luid toeterend, naar het stadje Bad Doberan bracht. Ooit met een stoomtreintje door een stadje gereden? Heel bijzonder!

De middag hadden we doorgebracht in de prachtige, gezellige stad Rostock waar we o.a. de 13e -eeuwse Marienkirche hebben bezocht.

Vrijdag weer terug naar Nuenen, met het afscheidsdiner in Hoenderloo! Een mooie afsluiting van een vakantie met leuke mensen, goede gesprekken en ook heel veel plezier!

De PVGE reiscommissie wil alle deelnemers van deze reis hartelijk danken voor hun deelname en gezelligheid! Wij hopen jullie weer terug te zien op een volgende reis! Onze dank gaat ook uit naar Gerard, onze chauffeur, die ons overal veilig naar toe heeft gereden, vergezeld van leuke verhalen!

Namens de PVGE Reiscommissie,
Corry & Nelly

Klik op deze regel om het dag-tot-dagprogramma te lezen van deze reis.