PVGE algemeen
Venster sluiten
Waar bent u naar op zoek?
Venster sluiten
Menu
Wij wandelen al 15 jaar samen

Jubileum van de Zandlopers

Wij wandelen 1x per maand 18 à 20 km, maar daarnaast is er meer...

Jubileum van de Zandlopers

Dit jaar vieren wij het 15-jarig bestaan van de Zandlopers en wel op 21 september en 12 oktober. Op de eerste datum gaan we op pad en natuurlijk hoort daar een mooie wandeling bij. Op 12 oktober hebben we in de avond een diner in een leuke ambiance. Dit alles is nog een verrassing.

Oprichting
De Zandlopers zijn gestart als zelfstandige groep in januari 2007. Het is de groep bij de PVGE die de langste afstand loopt: tussen de 18 en 20 km op dit moment. We worden ook al een dagje ouder, vandaar dat de 20 km er niet altijd meer inzit. Mede ook door de weersomstandigheden.

15 jaar
15 Jaar is wel niet echt een jubileumgetal, maar toch een mijlpaal voor ons, die we niet zomaar voorbij wilden laten gaan. Er lopen nog leden bij van het eerste uur en die waren daarvoor ook al lid van de Doorlopers! De Zandlopers zijn ontstaan door een afsplitsing van de Doorlopers. De groep bestond in het begin al gauw uit 30 leden en zelfs met mensen nog op de wachtlijst. Nu zijn we nog maar met 13 enthousiaste mensen. De leeftijd varieert van 66 tot 83 jaar.

Meer dan alleen wandelen
Het is moeilijk om nieuwe leden te krijgen in deze tijd, ofschoon we dat graag wel zouden willen. Tegenwoordig lopen de mensen liever op een tijdstip dat hun uitkomt of willen niet meer in een groep lopen. Eigenlijk is dat wel heel erg jammer, want in een groep ontstaan leuke nieuwe contacten, vriendschappen en blijft het niet altijd bij het lopen alleen op de 3e woensdag van de maand! Zeker in de Coronatijd was het heel fijn, toen we niet in de groep mochten lopen toch met iemand af te kunnen spreken. Ook kunnen we bij elkaar altijd een beroep doen om hulp, als dat nodig mocht zijn. Dit is echt ook iets van de Zandlopers.

Loop je mee?
Hierbij ga ik nu ook een oproep doen. Ben je nu nieuwsgierig geworden wie wij zijn en heb je interesse gekregen om een keer mee te lopen om te kijken of de Zandlopers iets voor je is? Schroom niet en kom gerust op de 3e woensdag van de maand naar de parkeerplaat bij het zwembad en de Regenboogkerk. Wij vertrekken om 9.00 uur.

Of als je nog graag meer wil weten, kun je ook altijd even bellen naar Marjo Smulders
gsm 06 21 22 29 47.

Tot Ziens,
Marjo