PVGE algemeen
Venster sluiten
Waar bent u naar op zoek?
Venster sluiten
Menu
PVGE bestaat 75 jaar!

Feest

De PVGE is een springlevende vereniging die 75 jaar geleden is opgericht.

Dat hebben we dit jaar gevierd op 31 mei in het Parktheater in Eindhoven en op 9 juni in de Symposiumzaal van de Technische Universiteit (TUE) en in de maanden juni t/m september via feestelijkheden bij alle lokale PVGE-verenigingen. Dat doen we op 15 juli en op 2 september in Nuenen.

We zijn op 31 mei begonnen met een groot feest in het Parktheater. Klik op deze regel om een uitgebreid verslag te lezen.

Op 9 juni hebben we vervolgens een symposium in de grote zaal van de Technische Universiteit gehad, een bijeenkomst waar de belangrijke maatschappelijke ontwikkelingen voor senioren worden toegelicht door specialisten van nationale bekendheid. Klik op deze regel voor een verslag van deze zeer interessante voordrachten.

 

Geschiedenis

In 1948 werd de PVGE als vereniging opgericht. Toen nog voor Philipsgepensioneerden en met als vestigingsplaats Eindhoven. In gemeenten rondom Eindhoven ontstonden vanaf de 90’er jaren verschillende afdelingen. Vanaf dat moment mochten ook gepensioneerden zonder Philips achtergrond lid worden.

De afdelingen zijn inmiddels zelfstandige verenigingen geworden met een eigen registratie bij de Kamer van Koophandel. Zo vindt u een PVGE in Aalst-Waalre-Valkenswaard, Best, Eindhoven, Helmond, Nuenen, Son-en-Breugel en Veldhoven. Samen vormen wij met de Koepel de totale PVGE-vereniging, die op het ogenblik zo’n 9000 leden telt. Samen zijn er 130 lokale clubs met een zeer gevarieerd aanbod aan activiteiten. De verenigingen organiseren evenementen en reizen. In Nuenen zijn wij ook heel actief op het gebied van belangenbehartiging. Klik op deze regel voor de pagina over de geschiedenis van PVGE op deze website.