PVGE algemeen
Venster sluiten
Waar bent u naar op zoek?
Venster sluiten
Menu

Ontstaan PVGE en ontwikkeling tot PVGE Nuenen

PVGE betekent Philips Vereniging voor Gepensioneerden Eindhoven.

De PVGE is in 1948 in Eindhoven opgericht. In de loop van de tijd is de vereniging opengesteld voor gepensioneerden zonder Philips achtergrond. De naam was zo ingeburgerd dat deze is gehandhaafd. Tegenwoordig heeft een minderheid van de leden enige werkrelatie met Philips gehad.

PVGE Nuenen bestaat sinds 1994 als afdeling van Eindhoven. In 2006 volgde onze verzelfstandiging tot eigen vereniging met een registratie bij de Kamer van Koophandel. Sinds 2021 zijn wij en alle PVGE verenigingen in omliggende dorpen, zelfstandig. Wij werken wel goed samen. Wij hebben een centrale ledenadministratie voor registratie van nieuwe leden. Op bestuurlijk vlak is regelmatig overleg in de “Koepel”. Waar de Koepel tot 2021 sturend was, is deze nu coördinerend en ondersteunend.

Ons eerste bestuur

 

In 2023 vieren we het 75-jarig bestaan van PVGE. Dit is op 31 mei groots gevierd met een feest in het Parktheater in Eindhoven. Klik op deze regel voor het verslag van dit feest.

Op 9 juni hebben we vervolgens een symposium in de grote zaal van de Technische Universiteit gehad, een bijeenkomst waar de belangrijke maatschappelijke ontwikkelingen voor senioren worden toegelicht door specialisten van nationale bekendheid. Klik op deze regel voor een verslag van deze zeer interessante voordrachten.

Op 2 september 2023 vierden wij in Nuenen ons 75 jarig bestaan. Klik op deze regel voor een impressie van dit feest door de LON.

2 september 2023

Zilveren Erepenning

Het college van B en W van de gemeente Nuenen heeft ter gelegenheid van het feest 75 jaar PVGE besloten de zilveren erepenning aan onze vereniging toe te kennen als blijk van grote waardering voor onze bijdrage aan de gemeenschap.

In 2019 hebben wij ons 25-jarig bestaan gevierd met een groots opgezette BBQ bij het buitenbad Enode en voor de 90+ers een high tea.

25 jaar PVGE Nuenen
Feest in 2019