PVGE algemeen
Venster sluiten
Waar bent u naar op zoek?
Venster sluiten
Menu
Gezelligheid staat voorop

De Breikamer 2.0

Wij zijn een enthousiaste groep breiende dames, die de gezelligheid en de saamhorigheid voorop hebben staan.

Breien is een ambacht, een mooie manier om van een met zorg uitgekozen, kleurig garen een kledingstuk te vervaardigen dat qua kleur, model en maat helemaal uniek voor jou is, een custom-made stuk dat niet gedicteerd is door de commercie!

Ajour, kabels, brioche of dubbelbreien, de Breikamer draait er haar hand niet voor om, alhoewel de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat het ook zeer regelmatig voorkomt dat er meer uitgehaald wordt dan opgebreid. En hoe heerlijk is het toch ook om een “recht toe recht aan” sjaal te breien waar je zo heerlijk bij kunt kletsen! Waar nodig is er altijd iemand bereid om te helpen, garens worden geruild en patronen uitgewisseld.

Ook zijn er deelneemsters die breien voor het goede doel, op dit moment voor een project in Roemenië. Bij breien voor een goed doel krijgen we vaak de garens.

De tijd dat breien een wat muffig imago had is – gelukkig – voorbij. Veel te dikke vesten breien voor de ijzige winters die we niet meer hebben, sokken die onze kinderen echt niet meer willen dragen, sjaals die door de veranderende mode minstens 2 meter lang moeten zijn en dus door ons per definitie te kort gebreid werden en truien waar ook onze kleinkinderen voor bedanken vanwege duffe kleuren en het “prikken “van de wol, zijn geen synoniem meer voor breien.

Waar het eigenlijk om gaat is niet dat bijzondere kledingstuk maar de gezelligheid, de saamhorigheid, het bieden van een luisterend oor en geven van een gulle lach!

De Breikamer 2.0 komt op donderdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur bijeen in Scarabee 2 met als uitstapje elke eerste donderdag van de maand in het Kwetternest. Naast het lidmaatschap van de PVGE zijn er geen extra kosten.

Informatie en aanmelden bij: Han Veraart 06 4312 2202
e-mail: bericht aan Han Veraart

Hier leest u ons jaarverslag over 2021.