PVGE algemeen
Venster sluiten
Waar bent u naar op zoek?
Venster sluiten
Menu

Dagtocht Weerribben en Genemuiden

Verslag van onze dagtocht Weerribben / Giethoorn en Genemuiden

Donderdag 20 april 2023, een vroegertje, de bus stond om 08.15 uur gereed en we vertrokken een kwartier later richting Epe waar we onze eerste stop hadden.Het zou een volle dag zijn met een flink stuk rijden, maar de stemming was opperbest, we hadden er allemaal zijn in! De weersvoorspelling was niet erg hoopvol, koud en nat, maar na een klein uurtje deed de zon zijn best al om ons de rest van de dag verder te vergezellen, boffen! Restaurant de Ossenstal in Epe verwelkomde ons al, de koffie smaakte prima en de taart nog beter.

Onze weg vervolgde zich door het leuke watersport stadje Zwartsluis. In Dwarsgracht werden we door de bemanning van de rondvaartboot ( gelukkig gesloten het was koud!) ontvangen. Water en land wisselen elkaar voortdurend af en hierdoor is er leefruimte voor allerlei soorten planten en dieren. Helaas hadden de watervogels zich vandaag in het riet verstopt. Het was voor hen te koud! (-:

Daarna een half uur Giethoorn verkennen, bruggetjes bewandelen en foto’s maken. En op de afgesproken tijd weer terug bij de bus die alweer op ons wachtte.

Vervolgens richting Genemuiden, waar enthousiaste vrijwilligers van het tapijtmuseum ons al stonden op te wachten. Een film, met daarin de geschiedenis van de fabriek bekeken met mooie authentieke beelden van vroeger. Daarna konden we heerlijk door de fabriek dwalen. Overal stond wel iemand die je van alles en nog wat vertelde over waarmee hij bezig was. Er werd flink gekocht, van kokosmatten tot boodschappentassen. Kleurrijke producten, allemaal in het museum gemaakt.

Ter afsluiting werd ons nog een drankje aangeboden en helaas moesten we weer vertrekken naar onze laatste bestemming, restaurant het Wapen van Valburg. Een heerlijk drie-gangendiner in een sfeervolle omgeving.

Iets na 20.30 uur reden wij Nuenen weer binnen, met dank aan onze chauffeur Anton, die ons over volle snelwegen weer veilig thuis bracht.

Namens de reiscommissie danken wij alle deelnemers aan deze dagtocht voor  hun deelname en gezelligheid. En Jan Dijstelbloem, bedankt voor de mooie foto’s, altijd fijn om een goede fotograaf in het gezelschap te hebben!
Klik maar eens op deze regel voor zijn foto-verslag van deze fijne dag.

Het was een mooie dag, een fijne sfeer en leuke gesprekken.

Graag tot een van onze volgende dagtochten!

Namens de reiscommissie: Marianne Plet & Nelly Amelink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De aanmelding is gesloten.