PVGE algemeen
Venster sluiten
Waar bent u naar op zoek?
Venster sluiten
Menu
Computerclub

Compudwers

Wij informeren elkaar over digitale ontwikkelingen én we interesseren ons in de digitale wereld om ons heen.

Compudwers is een enthousiaste club van geïnteresseerden in digitale technieken, middelen en media die wij zelf gebruiken én we interesseren ons in de digitale wereld om ons heen en hoe bedrijven, instellingen en overheden omgaan c.q. gebruikmaken van digitale mogelijkheden.

Wij bezoeken bedrijven, die zich bezighouden met de productie en het gebruik van hardware, software en applicaties die voor ons allen van belang zijn. Denk hierbij aan (overheids-) instellingen, cultuurorganisaties en organisaties op het gebied van gezondheidszorg. Wij leren van elkaar en informeren elkaar over de digitale ontwikkelingen en waar mogelijk, helpen wij elkaar bij het oplossen van digitale vraagstukken en/of problemen.

Anders dan Seniorweb geven wij geen cursussen of voorlichting aan niet-leden. Daarvoor is Seniorweb het aangewezen adres.

Compudwers heeft op elke 2e vrijdagmiddag van de maand een bijeenkomt in de PVGE ruimte van het Kwetternest aan de Mantelmeeuw 10-12. Daar organiseren wij tussen 13.30 en 15.30 uur eigen voordrachten, nodigen sprekers uit en organiseren workshops zoals een lezing over de ontwikkeling van de mobiele netwerken door een externe expert.

Een kleine greep uit de tientallen onderwerpen waar we mee bezig zijn geweest of nog gaan zijn o.a.: Smartphones en beveiliging, de energiemarkt, maken van wandelroutes, Internetprovider overzicht, 5G lezing door Eildert van Dijken (8 april 2022), nieuwsgroepen, IPTV, gehoorapparaten, de Arduino Microcontroller, medische applicatie door gastspreker Ton Brouwers, het bespreken van smartphone apps en een mini-cursus Excel voor beginners. Andere onderwerpen worden(op verzoek) geactualiseerd.

Zoals bij elke club is er verloop en dus ook bij Compudwers. Daarom is er weer ruimte voor nieuwe leden. Leden met of zonder IT-achtergrond zijn welkom. Belangrijk is interesse voor IT/digitale ontwikkelingen en de bereidheid kennis daarover met de medeleden te delen.

De jaarlijkse contributie is slechts 10 euro.

Wij vertellen u graag wat meer en nodigen u uit om vrijblijvend eens een bijeenkomst van Compudwers bij te wonen.

Voor inlichtingen kunt u zich wenden tot:

Voorzitter: Hans Visser, telefoon: 06- 5026 1729
Secretaris: Ruud Macco, telefoon: 06 5372 8762, e-mail: Bericht aan Ruud Macco
Penningmeester: Ben van Bakel, telefoon: 06 4425 8057
Lid: Anneke van Hoorn

Hier leest u ons jaarverslag over 2022.