PVGE algemeen
Venster sluiten
Waar bent u naar op zoek?
Venster sluiten
Menu
Vervoer voor minder mobiele dorpsgenoten

AutoMaatje

Even boodschappen doen, een partner in het verzorgingstehuis of een (verre) vriend(in) bezoeken is niet voor iedereen vanzelfsprekend.

Vrijwilligers helpen hun minder mobiele plaatsgenoten tegen een geringe onkostenvergoeding zodat zij mobiel en actief kunnen blijven.

In 2019 hebben de seniorenverenigingen Senergiek en PVGE het initiatief genomen om ANWB AutoMaatje Nuenen c.a. op te starten. Hierbij vervoeren vrijwilligers uit Nuenen, Gerwen en Nederwetten, met hun eigen auto, minder mobiele dorpsgenoten. De gemeente Nuenen c.a. en de LEV Groep ondersteunen dit project. Inmiddels maken al enkele honderden deelnemers dankbaar gebruik van AutoMaatje waar al ruim 40 vrijwilligers bij zijn aangesloten.

Even boodschappen doen, een partner in het verzorgingstehuis of een (verre) vriend(in) bezoeken is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Zelf vervoer regelen is niet altijd eenvoudig en soms kan iemand geen redelijk beroep doen op vervoer met indicatie. ANWB AutoMaatje is bedoeld voor mensen die buiten de bestaande regelingen vallen. Met ANWB AutoMaatje vervoeren vrijwilligers hun minder mobiele plaatsgenoten tegen een geringe onkostenvergoeding en helpen hiermee mensen mobiel en actief te blijven.

Zoals de term AutoMaatje al zegt: de vrijwilligers zijn niet alleen chauffeur. Zij zijn ook ‘maatje’; een persoon bij wie je je verhaal kwijt kunt en die, binnen redelijke grenzen, op je wacht en je ook weer terugbrengt na b.v. het boodschappen doen of je bezoek aan het ziekenhuis.

Hier vindt u een filmpje dat alle vragen beantwoordt over Automaatje, maar we hebben natuurlijk ook een brochure. Hierin kunt u het nog eens rustig nalezen.

Wilt u zich aanmelden als chauffeur, wilt u zelf gebruik gaan maken van Automaatje of wilt u een rit aanvragen kijk dan op www.automaatjenuenen.nl.

Raadpleeg ook eens
www.anwb.nl/lidmaatschap/maatschappelijk/mobiliteit/automaatje

Klik op deze regel voor ons jaarverslag over 2022.