PVGE algemeen
Venster sluiten
Waar bent u naar op zoek?
Venster sluiten
Menu

8-Daagse busreis naar Wenen en het Wienerwald

Het was mooi, gezellig en goed georganiseerd!

Onze reis was van17 juni tot en met 25 juni 2023.

Klik op deze regel om het verslag van deze reis te lezen.

 

U kunt nagenieten met de foto’s gemaakt door Jan Dijstelbloem. Klik op de dag waarvan u de foto’s wilt bekijken.

Dag 1 en 2, dag 3, dag 4, dag 5, dag 6,  dag 7.

 

 

 

Het reisprogramma was als volgt:

Zaterdag 17 juni– heenreis
We rijden naar het zuiden van Duitsland voor het diner en de overnachting.

Zondag 18 juni – Via Passau naar Oostenrijk

Op weg naar Stockerau maken we een stop in Passau. Deze innemende barokstad met vele verrassende steegjes, straten, pleinen en terrassen ligt aan maar liefst 3 rivieren: de Donau, de Ilz en de Inn. In de oude binnenstad staat de kathedraal, die deels in barokstijl is opgetrokken. Deze beroemde Dom herbergt het grootste kerkorgel ter wereld. Uiteraard telt de stad ook genoeg terrasjes en eetcafés om lekker te lunchen. In de avond arriveren we in ons hotel in Stockerau.

 

 

Maandag 19 juni – Wenen

We starten meteen met het hoogtepunt van onze reis: Wenen. Stad van keizerin Sissi, de Spaanse Rijschool, van opera, zang en natuurlijk van componisten als Mozart, Beethoven en Strauss. Een uitgebreide stadstour is dan ook de basis van een goede kennismaking met de stad. Zo zien we de Hofburg met de stallen van de Spaanse Rijschool, de Stephansdom en de Obere Belvédère. Trek goede schoenen aan, want we verkennen de stad gedeeltelijk te voet. Maar er is meer. Wat dacht je van het Museumkwartier. Met zijn vele musea, tentoonstellingen, galerieën en theaters een lust voor de liefhebber. Je vindt hier een samensmelting van fraaie barokpanden en hypermoderne architectuur. Vlakbij het museumkwartier ligt de gezellige wijk Spittelberg. De wijk leent zich uitstekend voor een leuke wandeling of een kop koffie in een van de vele cafés.

Dinsdag 20 juni – Wachau, boottocht en Melk


Vanochtend rijden we door het mooie landschap van Wachau naar Krems, waar je aan boord kunt stappen van een Donauboot. We maken een heerlijke boottocht over de Donau naar Melk. Na aankomst in Melk kun je de beroemde Benedictijner Abdij van Melk bezoeken. Dit klooster is prachtig gelegen, hoog op een berg boven de Donau met uitzicht op het dal Wachau.

 

 

Woensdag 21 juni – Schloss Schönbrunn

In de ochtend brengen we een bezoek aan een van de meest bezochte bezienswaardigheden van Wenen; Schloss Schönbrunn. Het prachtige slot was in de 19e eeuw het onderkomen van Keizer Franz Josef en keizerin Elisabeth (Sissi). Het kasteel telt meer dan 1400 vertrekken en is mede door haar prachtige kasteeltuin zeer de moeite waard. Sla je Schloss Schönbrunn liever over? Dan kun je op eigen gelegenheid Wenen in. De bus zet je af in de stad.

Donderdag 22 juni – middagtocht Wenen


De middag is ter vrije besteding in Wenen. Bekijk op je gemak nog eens de hoogtepunten, ga wat winkelen, smul van een stuk verrukkelijke Sachertorte in een Konditorei of stap in het reuzenrad op de Wiener Prater voor een prachtig uitzicht over de stad.

 

Vrijdag 23 juni – Via Wienerwald naar Duitsland

We nemen afscheid van Stockerau en rijden door het prachtige Wienerwald naar Duitsland. Onderweg passeren we onder meer Stift Heiligenkreuz. We dineren en overnachten in het zuiden van Duitsland.

Zaterdag  24 juni – terugreis

We rijden de laatste etappe terug naar Nederland waar onderweg nog een stop maken voor een diner om afscheid van elkaar nemen.

Het dagprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Klik op deze regel voor de uitgebreide informatie over onze Wenenreis.

Hebt u nog vragen? Neem dan contact op met Stephan van Geenen: bericht aan Stephan
telefoon: 06 405 44 665. Hij gaat deze reis begeleiden namens PVGE Nuenen.

Reisvoorwaarden van PVGE Nuenen
ANVR reisvoorwaarden