PVGE algemeen
Venster sluiten
Waar bent u naar op zoek?
Venster sluiten
Menu

10-Daagse busreis naar Schotland

14 augustus tot en met 23 augustus 2023

Maandag 14 augustus– overtocht naar Newcastle
We starten in Nuenen, vanwaar de bus ons naar IJmuiden brengt. Hier schepen we in de middag in op een luxe cruiseferry voor de overtocht naar Newcastle. Aan boord zul je je allerminst vervelen, want de winkels, restaurants en het casino/bioscoop bieden genoeg mogelijkheden tot ontspanning.

Wij raden je aan om voor de overtocht een apart tasje met overnachtingsspullen mee te nemen als handbagage in de bus. De koffer blijft tijdens de overtocht in de bagageruimte van onze bus staan.

Dinsdag 15 augustus – Glasgow

 

Na aankomst (ca. 09.00 uur) rijden we dwars door Noord-Engeland naar Schotland. We naderen Glasgow, waar een korte stadstour onder leiding van een lokale gids op het programma staat. De prachtige kathedraal zal hierbij zeker niet vergeten worden. We verblijven de komende twee nachten nabij Glasgow.

 

 

Woensdag 16 augustus– Stirling Castle & Trossachs

De ochtend staat in het teken van de oude koninklijke residentie Stirling Castle (entree inbegrepen). Deze oude koninklijke residentie is de afgelopen jaren gerestaureerd. Vervolgens bezoeken we het unieke natuurgebied de Trossachs, waar je op het serene Loch Katrine een boottocht kunt maken (inbegrepen). Een mooie natuurtocht brengt ons terug naar Glasgow.

Donderdag 17 augustus – Inveraray

 

Door de prachtige Schotse Hooglanden rijden we naar het pittoreske Inveraray. We bezoeken het kasteel van de graven van Argyll (entree inbegrepen), nog steeds het hoofdkwartier van de clan, dat bekend staat om zijn collectie antiek en schilderijen. Aansluitend rijden we naar Oban, waar we de komende 2 nachten doorbrengen.

 

 

Vrijdag 18 augustus– Excursie Mull & Iona

Vandaag staat er een excursie naar Mull en Iona op het programma. Deze twee eilanden maken deel uit van de Inner Hebriden. Per ferry steken we over en maken een bustour door het mooie landschap van Mull, met een grillige kustlijn en unieke flora en fauna. Dan nemen we de veerpont naar het mystieke eilandje Iona, de bakermat van het Christendom in Europa. Je kunt eventueel het Benedictijnse klooster en Reilig Odhrain, de koningsgraven, bezoeken (entree inbegrepen).

 

Zaterdag 19 augustus – Loch Ness

Langs de westkust rijden we noordwaarts. Een fraaie route leidt ons naar het beroemdste meer van Schotland: Loch Ness. Zou het monster zich aan ons laten zien? We bezoeken de ruïne van Urquhart Castle (entree inbegrepen) aan het meer. Na dit bezoek rijden we naar ons hotel voor de overnachting in de Highlands.

Zondag 20 augustus – Blair Castle

Allereerst een bezoek aan Blair Castle (entree inbegrepen). Wist je dat de hertog er nog steeds een privélegertje op na houdt? De komende twee nachten verblijven we nabij Edinburgh.

Maandag 21 augustus – Edinburgh

Edinburgh is absoluut één van de leukste steden van Europa! Onder leiding van een lokale stadgids ontdekken we de stad. Gebouwd op meerdere heuvels, telt Edinburgh talrijke historische gebouwen, waaronder het fameuze kasteel, hoog gelegen op Castle Rock aan het begin van de Royal Mile. Deze vroegere hoofdweg loopt door het centrum van de oude stad en verbindt het kasteel met Holyrood Palace, waar de koning verblijft wanneer hij in Schotland is. Wandel zeker door de schitterende steegjes en laat je betoveren door de typische muziek die uit de gezellige pubs klinkt. Deze middag heb je zelf de gelegenheid om een whiskyproeverij te bezoeken. Vanavond gaan we de Military Tattoo bijwonen. Dit spektakel wordt traditioneel gehouden op het plein voor het prachtige verlichte Edinburgh Castle. Over de smalle ophaalbrug komen drumbands en doedelzakspelers in vol ornaat onze kant op, begeleid door vendelzwaaiers en dansers. Onvergetelijk!

Dinsdag 22 augustus – Overtocht

We vertrekken vanuit Edinburgh naar Newcastle voor onze overtocht per cruiseferry naar IJmuiden (vertrek ca. 17.30 uur). Overnachting aan boord in een binnenhut met stapelbed (heb je voor de heenreis een ander soort hut geboekt, dan is dit ook het geval voor de terugreis).

 

 

Woensdag 23 augustus – Aankomst in Nederland
In de ochtend legt de ferry weer aan in IJmuiden. Na de ontscheping word je terug naar de uitstapplaats in Nuenen gebracht.

Het dagprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Klik op deze regel voor de uitgebreide informatie over onze Schotlandreis.

Hebt u nog vragen? Neem dan contact op met Corry Zimmer: bericht aan Corry
telefoon: 06 519 49 123. Zij gaat deze reis begeleiden namens PVGE Nuenen.

Reisvoorwaarden van PVGE Nuenen
ANVR reisvoorwaarden

LET OP: Deze reis is volgeboekt. U kunt zich op de wachtlijst laten zetten.

  Aanmeldingsformulier PVGE Nuenen voor de 10-daagse rondreis Schotse Hooglanden per Top Classbus
  met KRAS busreizen van 14-08 t/m 23-08-2023.

  Reissom bij
  25 – 27 personen €1889
  28 – 30 personen €1839
  31 – 33 personen €1799
  34 – 36 personen €1759

  Toeslag 1 persoonskamer/binnenhut €530
  Alle prijzen exclusief PVGE toeslag.

  Reiziger 1:
  Reiziger 2:  (Ieder apart formulier invullen)

  Opstapplaats: Nuenen

  Een reisverzekering is voor onze reizen verplicht.
  Verzekeringen:

  Bijzonderheden:
  Zoals dieetwensen of preferenties ten aanzien van gezondheid en eventuele belangrijke informatie die de reisleiding moet weten:

  Ondertekening