PVGE algemeen
Venster sluiten
Waar bent u naar op zoek?
Venster sluiten
Menu

Hans Brands

Interim-voorzitter

Nu ik per 1 januari toetreed tot het bestuur van PVGE wil ik mij graag even voorstellen.

Ik ben Hans Brands, 68 jaar en sinds 1982 getrouwd met Diny. Wij hebben twee volwassen kinderen.

Na circa 40 jaar met veel plezier in Geldrop te hebben gewoond zijn wij eind 2018 verhuisd naar Sterksel. Wij wonen nu in de nieuwe wijk Kloostervelden, op het terrein van Kempenhaeghe (voormalig Providentia). Wij hebben hier een zogenaamde levensloopbestendige woning gebouwd, aan de rand van het bos. Rust, natuur en ruimte.

Alweer een jaar geleden ben ik voor het eerst door de PVGE benaderd met de vraag of het wellicht iets voor mij zou zijn om een bijdrage te leveren aan de organisatie en activiteiten van de PVGE.
Toentertijd was ik doende mijn werkzame leven af te sluiten en nog niet toe aan vrijwilligerswerk. Ik had immers nog niet eerder bij de vraag stil gestaan wat ik na mijn pensionering zou gaan doen.

Na mijn diensttijd en een korte periode als elektricien gewerkt te hebben, ben ik vanaf 1978, na een opleiding als verpleegkundige, in het Sint Anna ziekenhuis en het ziekenhuis de Grote Beek werkzaam geweest. Vervolgens heb ik in verpleeghuis De Weerde mijn eerste ervaring als leidinggevende opgedaan. Vanaf 1990 ben ik in dienst getreden bij Máxima Medisch Centrum tot 2011, waar ik in mijn laatste functie verantwoordelijk was voor huisvesting en vastgoed. Daarna ben ik als zelfstandig ondernemer aan de slag gegaan tot 2017, wederom voornamelijk in de zorg.
Al met al dus bijna mijn gehele werkzame leven met heel veel plezier actief geweest in de gezondheidszorg.

Momenteel geniet ik alweer drie jaar van mijn pensioen. Ik ben toezichthouder bij een maatschappelijke instelling omdat ik het belangrijk vindt mijn ervaring en kennis te blijven gebruiken voor de zorg en de samenleving in het algemeen en ook omdat ik op een zinvolle wijze mijn tijd wil invullen.
Ik ben vaak bezig met klussen, de computer en sinds kort met onze nieuwe hond, waar ik graag mee in de natuur wandel.

Eind van vorig jaar heb ik besloten een bijdrage te gaan leveren aan de PVGE Geldrop-Mierlo en Heeze-Leende omdat ik van mening ben dat ouderen niet de juiste plek in onze samenleving krijgen of innemen. Het is mijn overtuiging dat ouderen zich, meer dan tot nu toe, moeten verenigen.
Verenigingen voor ouderen vormen een uniek platform om samen activiteiten te ondernemen, hulp van elkaar te krijgen en kunnen in de toekomst een belangrijke rol vervullen als belangenbehartiger.
Ik draag het concept ‘voor en door’ met overtuiging uit. Er is enorm veel kennis en ervaring binnen de doelgroep (de vereniging) zelf en het verzorgingsstelsel waarbinnen wij opgegroeid zijn bestaat niet meer. Ouderen moeten het zelf doen. En dat kunnen ze wat mij betreft ook prima, maar niet altijd alleen.

Het bestuur van PVGE heeft mij gevraagd tot de algemene ledenvergadering tijdelijk de functie van voorzitter op mij te nemen. Dit doe ik met veel plezier, samen met een ‘team’ van enthousiaste en betrokken collega’s.

In betere tijden hoop ik u allen graag bij gelegenheid te ontmoeten.

Hans Brands
06 2487 3601
hansbrands14@gmail.com

 

Terug naar het bestuur