PVGE algemeen
Venster sluiten
Waar bent u naar op zoek?
Venster sluiten
Menu

Ad Wilbers

Bestuurslid Belangenbehartiging

Ik ben geboren in 1949 in Velden bij Venlo en sinds 1974 woon ik in Geldrop in de wijk Den Akert. Ik ben weduwnaar en heb twee kinderen.
Als 18-jarige ben ik in militaire dienst gegaan en na 4 jaar militaire dienst als sergeantinstructeur, waar ik o.a. een opleiding bedrijfstechniek heb gevolgd ben ik in 1972 bij DAF gaan werken. Na enkele jaren werd ik voor verschillende projecten naar het buitenland gestuurd en heb o.a. in Angola, Ivoorkust en Sudan gewoond en verder in vele landen in Afrika, Europa, Midden-Oosten en Zuid-Amerika gewerkt.
In 1991 ben ik weer gaan studeren (technische bedrijfskunde en hogere veiligheidskunde) en ben in 1994 officieel als zelfstandig organisatie-adviseur aan het werk gegaan. Al snel werd ik medeoprichter van een arbodienst waar ik als gecertificeerd hoger veiligheidskundige werk. Ook werd ik als auditor voor kwaliteit- en veiligheidaudits ingehuurd. Ik heb als medebestuurder van de Nederlandse Vereniging voor Veiligheidskundigen diverse congressen mee georganiseerd en heb verschillende presentaties verzorgd en verschillende papers geschreven.

Inmiddels ben ik niet zo actief meer in mijn arbeidzaam leven en ben ik me dichter bij huis gaan inzetten voor de gemeenschap. Zo ben ik voorzitter van de seniorencommissie bij de wijkvereniging Den Akert, ben ik vrijwilliger bij Alzheimer Nederland en actief als vrijwilliger bij de LEV groep Geldrop voor een dementievriendelijke gemeente. Deze belangstelling is ontstaan, nadat ik me realiseerde dat des te eerder iets van dementie kan worden gediagnostiseerd er veel meer kans is om nog een lang goed leven te kunnen leiden. Vandaar dat belangenbehartiging voor senioren ook in bredere zin goed past bij mijn ambities.
Ik hoop dat ik voor de vereniging en met name voor de leden, het nodige kan realiseren.

Ad Wilbers
0753 449 175
info@adwilbers.nl

 

Terug naar het bestuur