PVGE algemeen
Venster sluiten
Waar bent u naar op zoek?
Venster sluiten
Menu

Klussendienst Geldrop-Mierlo

In Geldrop-Mierlo is per eind 2019 een klussendienst actief. Deze is opgezet door de LEVgroep in samenwerking met de gemeente Geldrop-Mierlo en Senzer.

Doel klussendienst

Het op een laagdremelige manier helpen van mensen die een klein of geen sociaal netwerk en/of weinig financiele middelen hebben. Voor de vrwijwilligers is het soms een werkervaringsplek en soms gewoon een leuke manier om zich in te zetten voor anderen.

Wat doet de klussendienst?

Voorbeelden: Helpen met een klusje in de tuin, een schilderijtje ophangen, klein onderhoud in huis, naar de milieustraat rijden, een kapotte lamp vervangen, een tuinhekje repareren, enzovoorts. U kunt met al uw vragen bij de klussendienst terecht. Daar wordt eerst bekeken of de klus past en of er vrijwilligers voor beschikbaar zijn. Regel is dat het om een kleine klus dient te gaan, dat wil zeggen dat het binnen ongeveer 2 uur gedaan kan zijn. Uw hele huis schilderen of behangen of de tuin een grote beurt geven zit er dus niet bij. De klussendienst is er uitsluitend voor de klussjes die er eigenlijk nooit van komen omdat u het zelf niet meer kunt of die te klein zijn (en daardoor te duur) om een bedrijf in te schakelen.

Wat kost het?

Naast de werkelijk gemaakte kosten, betaalt u een vergoeding van 2 euro per uur. Als er bijvoorbeeld voor u spullen weggebracht moeten worden naar de milieustraat, betaalt u de stortkosten, de gereden kilometers en de tijd. De vergoeding die u betaalt, wordt gebruikt om gereedschap en machines te onderhouden.

Hoe bereikt u de klussendienst?

De klussendienst is beperkt bereikbaar. U kunt op woensdag tussen 14 en 16 uur bellen of op donderdag tussen 10 en 12 uur. Het telefoonnummer is 0640 536 027. Of u mailt naar klussenlev@gmail.com