PVGE algemeen
Venster sluiten
Waar bent u naar op zoek?
Venster sluiten
Menu

Het coronavirus heeft grote invloed op ons leven

Het Coronavirus heeft grote invloed op ons leven. Het wordt steeds stiller om ons heen. Dagen met tal van vragen, waarop we voorlopig nog geen antwoord kunnen krijgen. Wie kunnen we nog bereiken en wat als je alleen bent, kinderen ver weg of geen kinderen, geen computer hebt etc.? Maar mensen willen mensen helpen en er ontstaan nieuwe wegen om elkaar te ondersteunen en indien nodig van dienst te zijn. Senioren heten nu de meest kwetsbare groep te zijn. Maar dan gaan we voorbij aan het feit dat juist onder ons heel veel ervaring, creativiteit en vindingrijkheid aanwezig is en daar wordt steeds meer gebruik van gemaakt. Laten we daar met en voor elkaar volop gebruik van maken. Ook al kunnen we elkaar voorlopig niet meer opzoeken of samen onze ontspanning beleven, we wonen en leven nog steeds aan ‘de goede kant’ van moeder aarde, waar de overlevingskansen nog ruim aanwezig zijn en waar we kunnen delen aan- en met elkaar.

“Hoe meer je deelt, hoe minder je tekort komt”

Van welke mogelijkheden kunnen wij wel gebruik maken binnen onze leefgemeenschap?

  1. We kennen zeker een aantal mensen binnen onze ontspannings- of werkgroepen.
    Bel elkaar eens en vraag hoe het met haar of hem gaat? Dit werkt tweezijdig en werkt positief.
  2. Onze vrijwillige ouderenadviseurs en cliëntondersteuners.
    Ze zijn opgeleid om te helpen met vragen op uiteenlopende gebieden binnen het sociale domein, variërend van passende dag invulling of zorgtoeslag of hulp van aanvraag tot toekenning van een gemeentelijke voorziening en bij een bezwaarprocedure tegen een afgegeven besluit. Zij zijn een onafhankelijke werkgroep binnen Seniorenbelangen Geldrop-Mierlo. Ze kunnen voorlopig niet bij u thuis komen, maar zijn telefonisch bereikbaar om te luisteren en u te helpen en te adviseren, telefoon 06 1394 6383.
  3. ‘Voor elkaar Geldrop-Mierlo’ is een website waar mensen die een hulpvraag hebben en vrijwilligers die willen helpen elkaar kunnen vinden onder het motto ‘laten we er voor elkaar zijn als we niet met elkaar kunnen zijn’. (https://www.voorelkaaringeldrop-mierlo.nl/) In het team van ‘Voor elkaar Geldrop-Mierlo’ zitten vrijwilligers van Steunpunt Vrijwilligers van de LEVgroep (0492 598 989) en van de gemeente Geldrop Mierlo (040 289 3893)
  4. Medewerkers van de LEVgroep (Leven en verbinden) kunnen u verder helpen met uw vraag. (06 4151 6453 of 06 4028 8411).
  5. Rode Kruis Hulplijn (landelijk nummer): 070 4455 888.