PVGE algemeen
Venster sluiten
Waar bent u naar op zoek?
Venster sluiten
Menu

Gratis wooncheck

We worden allemaal ouder en voor velen betekent dit dat het functioneren hier en daar wat minder wordt. Om te voorkomen dat uw woning hierbij een obstakel wordt, is de stichting Seniorenbelangen Geldrop-Mierlo een actie gestart onder de naam MIJN HUIS PAST. (De PVGE maakt onderdeel uit van Seniorenbelangen).

 

Gratis wooncheck

Wanneer u wilt weten of u woning geschikt is om er als oudere zelfstandig te kunnen blijven wonen – ook bij ouderdomsproblemen – kunt u via onderstaande website een gratis wooncheck aanvragen. Er wordt dan een afspraak met U gemaakt voor een bezoek door een deskundige vrijwilliger. Zo’n 400 bewoners van de wijk Akert hebben hiervoor al een uitnodiging ontvangen. Gedurende de komende 2 jaar zullen alle inwoners van 65 jaar of ouder in Geldrop-Mierlo – wijk voor wijk – deze uitnodiging ontvangen. Mocht u dit niet willen afwachten, neem dan contact op met MijnHuisPast.

Bij het bezoek wordt samen met U gekeken of uw huis geschikt is of geschikt te maken is voor mensen die minder goed ter been zijn. Ook wordt nagegaan of er mogelijkheden zijn voor het bieden van zorg (zoals o.a. bij wassen en aankleden) en zo niet, of die in uw woning te realiseren zijn. Verder wordt er gekeken naar veiligheid van buiten naar binnen ( b.v. diefstal of braak) en van binnen naar buiten (b.v. vluchten bij brand). Ook adviezen met betrekking tot zelfredzaamheid komen aan de orde. Na een rondgang door uw huis ontvangt u na enige tijd een rapport met bevindingen en aanbevelingen. Let wel: de aanbevelingen zijn vrijblijvend, maar geven stof tot nadenken.

 

Oppluspakket

Afhankelijk van het gegeven van een koophuis of een huurhuis kan er – zelfs in overleg met MijnHuisPast – een plan worden gemaakt over de aanpak. Bij een huurhuis dient wel de verhuurder bij wijzigingen aan de woning betrokken te worden. Weet U trouwens dat zowel woningcorporatie Woonbedrijf als Wooninc. hun huurders van 55 jaar en ouder in Geldrop een gratis oppluspakket aanbieden? Dit pakket betreft het gratis aanbrengen van een aantal voor ouderen belangrijke basisvoorzieningen zoals sloten, beugels, trapleuning, drempels etc. De wooncheck kan hierbij een goed hulpmiddel zijn. Bij een koophuis is het geheel aan de eigenaar en kan eventueel nog gekeken worden naar WMO mogelijkheden of een combinatie daarvan. Ook voor een aanvraag WMO is de wooncheck een goed hulpmiddel.

Hoe dan ook, een aanrader!
Kijk voor meer informatie naar de website van mijnhuispast
U kunt ook een mail sturen naar geldrop-mierlo@mijnhuispast.nl