PVGE algemeen
Venster sluiten
Waar bent u naar op zoek?
Venster sluiten
Menu

Adviezen voor langer thuis wonen

Zelfstandig blijven wonen, zelfredzaam blijven en de regie over je leven tot het laatst toe behouden; dé grote wens van nagenoeg alle ouderen. Maar er komt een periode dat dit misschien niet meer gaat. En hoe dan verder…..?

Volgens de nieuwe regelgeving kunt u er niet van uitgaan dat de overheid het wel even voor u zal regelen. De overheid gaat uit van de verantwoordelijke burger. Dat is de burger die tijdig plannen maakt en maatregelen neemt voor situaties waarbij hulp van derden nodig is. De overheid stelt dat primair de zorgvrager zelf in overleg met zijn familie en kennissen in de zorgvraag dient te voorzien. Let wel: dat is niet vrijblijvend! Dus is het zaak je daar op voor te bereiden.

Op internet kunt u hiervoor veel nuttige informatie vinden. Onder andere via de volgende websites:

Een speciaal voor u gemaakte website. Uitgebreid, overzichtelijk en gemakkelijk te bedienen. Die bovendien voortdurend actueel wordt gehouden.

Veel heldere informatie over wat er tegen betaling allemaal mogelijk is.

Voor onafhankelijk advies en ondersteuning over alle aspecten van de zorg.
Dit is ook een goed adres als er conflicten zijn/dreigen tussen u en uw zorgverlener.

We attenderen u ook graag op vier organisaties in onze eigen directe omgeving:

Hier kunt u terecht voor onder meer huishoudelijke hulp, maaltijden, boodschappen, hulpmiddelen en voor verpleging en verzorging thuis. En als u ZuidZorgExtra aanklikt komt u een heel stel praktische diensten tegen.

Savant is eenzelfde organisatie als Zuidzorg maar meer werkzaam in Mierlo en gemeenten in de Peel. Inwoners van Geldrop kunnen er evenwel ook terecht. Savant biedt ook verpleeghuiszorg in een instelling aan zoals Ananz dat in Geldrop en Heeze doet. Zorg met verblijf noemt men dat. Woonzorgcentrum Hof van Bethanië in Mierlo is zo’n instelling.

Dit is een thuiszorginstelling die de laatste jaren nogal in het nieuws is en zich vooral voorstaat op het werken met kleine teams. Ook in ons werkgebied.

Tot Ananz behoren de zorgcentra Akert en Berk en Heuvel in Geldrop alsmede zorgcentrum Nicasius in Heeze. Naast algemene informatie over de zorg biedt het zorgbureau ook begeleiding aan naar het juiste zorgarrangement.

Mocht u andere nuttige websites kennen, willen wij die graag van u horen.