PVGE algemeen
Venster sluiten
Waar bent u naar op zoek?
Venster sluiten
Menu

Verslag PVGE vrijwilligersmiddag 2021

Na het in 2020 vanwege corona overgeslagen te hebben hadden we woensdagmiddag 22 september weer onze PVGE Best vrijwilligersmiddag.

Onze vrijwilligers zorgen er voor dat de PVGE Best een bloeiende vereniging is. Wat doen al die vrijwilligers? Zij ondersteunen de PVGE op velerlei gebied: redactie en fotografen van de nieuwsbrief, verzendklaar maken en bezorgers van de Actief, 30 coaches van clubs, organisatoren en helpers van de evenementen, vrijwilligers van de Handreyking en belastinginvulhulpen, organisatoren van reizen, en meer. Eenmaal per jaar beloont het bestuur (zelf ook vrijwilligers) hen in de vorm van een gezellige dag, waardoor ze ook onderling kennis kunnen maken met elkaar.

In 2020 konden we helaas geen dagje uit organiseren voor onze vrijwilligers. Waardebonnen die in te wisselen waren bij verschillende winkeliers in Best moesten het uitje van het jaar vanwege de corona vervangen. Dit jaar stapten er zo’n 90 vrijwilligers in de bussen naar de abdij van Postel.

Af en toe moesten we onze mondkapjes op, maar verder waren er gelukkig weinig beperkingen. Tegen half een begon de groep zich te verzamelen bij parkeerplaats Den Ekker en even later toog het gezelschap met twee bussen richting België, naar een zonovergoten Postel voor een bezoek aan de abdij. Daar aangekomen werden de deelnemers gesplitst in vier groepen, waarvan een speciaal voor degenen die minder goed ter been waren.

Onze gidsen overstelpten ons met informatie over het klooster en de volgelingen van heilige Norbertus. Het klooster is gesticht in 1140, en dus bijna 900 jaar oud. Het biedt plaats aan ca. 100 kloosterlingen, echter, op dit moment waren er nog maar 15, waarvan de meeste op hoge leeftijd. Veel kloosterlingen zijn als zendeling naar Afrika, in het bijzonder Congo, uitgezonden geweest, maar dat is allemaal geschiedenis. Wel zorgt het klooster nog voor de financiering van de orde in Congo, waar nu lokale kloosterlingen en priesters de Belgische hebben vervangen.

Na een kort bezoek aan de abdijwinkel gingen we terug in de bus voor een korte rit naar de Kaasboerin, een restaurant waar we konden bijkomen van de wandeling met een kop koffie gevolgd door een eenvoudige broodmaaltijd, vergezeld van een glas Postel bier. Er was voldoende tijd om tijdens de maaltijd nader met elkaar kennis te maken en te buurten.

Daarmee zat de middag er op en togen we weer huiswaarts.
Mocht u zelf ook graag een handje willen helpen? Er is regelmatig hulp nodig. Bel ons als u wat tijd over heeft om ons te helpen. Tel. 06 50638128.

Klik op de link voor een fotorapportage van een selectie van de foto´s (Jolien, Kees, Paul, ).

Foto´s