PVGE algemeen
Venster sluiten
Waar bent u naar op zoek?
Venster sluiten
Menu

Schilderclub PVGE Best hield Pinkster expositie

Het was prachtig weer tijdens de Pinksterexpositie van schilderclub PVGE Best. In het Senioren Trefpunt tegenover de molen was het niet te missen. Vrolijke ballonnen dwarrelden in de wind, en buiten voor de ingang was het schilderij van Jan Smits een duidelijke publiekstrekker. Het Senioren Trefpunt was gezellig ingericht en op de zwarte panelen kwamen de kleurige schilderijen prachtig uit.

Beide dagen waren goed bezocht. De bezoekers gingen er na een rondje schilderijen kijken gezellig met een kopje koffie of een drankje bij zitten en bleven een uurtje buurten. Allen waren lovend: “vol bewondering”, “prachtig”, “fantastisch”, “verschillende vormgevingen en stijlen”, “verrassende werken”, “mooie kleurencollectie”, “maakt mij blij en vreugdevol”. Dit waren de kernwoorden uit de reacties in het receptieboek.

De schilders hadden zich verdiept in hedendaagse Nederlandse schilders. Kenners herkenden de oorsprong van de werken. Bekende schilders waar zij zich in verdiept hadden waren bijvoorbeeld: Anton Piek, Karel Appel, Vincent van Gogh, Herman Brood, Corneille, Jan Sluijters, maar ook minder bekende schilders als Toon Tieland, Ad Verstijnen. Het leuke is dat je als schilder opeens veel meer interesse krijgt in wat deze schilders allemaal hebben gemaakt. Ook eigen interpretaties van een landschap met Franse huisjes, of een straatje uit Best waren te zien.

De creatieve glaswerkjes en sieraden die als cadeautjes konden worden gekocht hadden flink belangstelling.

Het was een zeer geslaagde expositie. Volgend jaar weer!

Jolien Wiertz