PVGE algemeen
Venster sluiten
Waar bent u naar op zoek?
Venster sluiten
Menu

Zondag 18 december, half twee, de PVGE leden stromen binnen in het Heerbeeck College. De vrijwilligers van de evenementencommissie hebben er dan al heel wat werk op zitten. Vanaf vrijdagavond hebben zij tafels en stoelen gezellig opgesteld, hebben ze de zaal versierd met rode kleedjes en kerststerren (de plantjes met de mooie rode bladen). En natuurlijk een mooi versierde kerstboom. Stapels krentenboterhammen zijn gesmeerd, de koffie en thee staat klaar. De dranken zijn in grote koelkasten afgeleverd. Ze hebben hun mooiste kersttrui aangetrokken. Het feest kan beginnen.

De voorzitter Cor van den Bosch opent het feest, heet iedereen welkom en vraagt of er meteen gezongen kan worden voor Beppie Slingerland, want zij is jarig! Hiep hiep hoera! Het is altijd weer een leuk weerzien met de PVGE leden, die elkaar van allerlei PVGE-activiteiten en clubs kennen, en er wordt gezellig gebuurt met elkaar. Zéker ook een belangrijk onderdeel van het samenzijn.

Dan het eerste optreden in de aula. Het verhaal en het filmpje wat Henriette Stoffelen (evenementencommissie) had gemaakt van de oude dame die door de PVGE toch een leuk kerstfeest had gekregen, was heel verrassend! Henriette vroeg of enkele leden van de twee PVGE-koren naar voren wilden komen zodat zij bij de Singalong de zaal mede konden ondersteunen. De tekst van de kerstliederen werd geprojecteerd op het beeld en vervolgens zong de hele zaal luidkeels mee. In de pauze stonden de drankjes al klaar en werd er weer gezellig gebuurt, nu natuurlijk over het eerste deel van het feest.

Dan het tweede verrassende optreden: Het optreden van zanger Dave Louis met de prachtige beelden op de achtergrond en mystery guest De Kerstman (Peter van de Boogaard-Centrum Radio & TV). Veel mensen wilden weten wie de kerstman was. Hij was de verteller van het kerstverhaal en iedereen was onder de indruk van zijn stem en zijn duidelijke uitspraak. Veel mensen vertelden dat ze zich herkenden in het verhaal, omdat ze thuis ook 8, 9 of 10 kinderen hadden. De stem van Dave leende zich goed voor het genre muziek van Elvis. Maar hij bracht ook prachtige kerstliederen ten gehore. Beiden wisten ze gedurende meer dan een uur onze leden te ontroeren en te vermaken.

Henriette vertelt: Ik heb alleen maar in superlatieven over de zangkunst van Dave gehoord. Enkele citaten: “Waar hebben jullie die zanger vandaan, die beter kan zingen dan ik ooit gehoord heb”; “Waarom kennen we Dave niet van de televisie?”; “Mag ik met Dave op de foto?”. En dat laatste is ook gebeurd, Hanny Hendriks staat naast Dave te glunderen op de foto! Het slotlied ‘Ons moeder zeej nog’ zorgde voor een spontane polonaise van het publiek door de zaal. Bij het afscheid kregen ze een daverend applaus en werd er geroepen: “tot volgend jaar!”
De voorzitter memoreert na afloop dat het zo fijn is om na twee jaar corona weer allemaal bij elkaar te zijn om de Kerst te vieren. Hij bedankt Dave en de Kerstman met voor ieder een mooie bos bloemen en een fles wijn. En de woorden dat het een mooi en vrolijk feest is geworden door hun optreden.

Intussen was meneer An Fong druk in de weer geweest met het buffet. Er was meer dan genoeg, en de gasten lieten het zich (één, twee, … drie keer) goed smaken. Alle gasten kregen bij het afscheid een kleine kerststol, en de gelukkigen met het groene lotje kregen de rode kerstster mee naar huis. Gelukkig was iedereen thuis voordat het ernstig begon te ijzelen.

Na nog een uurtje opruimen met hulp van de PVGE-bestuursleden was alles weer spic en span, zodat we een keurig en schoon Heerbeeck achterlieten.

Evenementencommissie Bedankt! Het was een geweldig leuk Kerstfeest!

Zie ook een filmpje van de show van de kerstman en Dave of alle foto’s op oorspronkelijk formaat.