PVGE algemeen
Venster sluiten
Waar bent u naar op zoek?
Venster sluiten
Menu

Brouwerij van den Oirsprong

Op 18 november waren we op bezoek in de voormaling bouwerij van de Kroon. We begonnen de rondleiding buiten op een putdeksel waaronder de bron van de brouwerij zich bevind en het water op een diepte van 180 meter wordt opgepompt.
Daarna gingen we naar de gastenkamer waar we uitleg kregen over het brouwproces en de ingrediënten van het bier. Tijdens de uitleg werd er een heerlijk blond biertje geserveerd.
Toen was het tijd om de oude Kroon brouwerij te bezoeken met zijn nog grote koperen brouwketels. Waarbij de gids ons attent maakte op de verschillende materialen die nog aanwezig waren uit de oude tijd van het brouwproces. Daarna gingen we naar de nieuwe brouwerij waar de gids het procedé uitlegde en wat ze gemiddeld per week brouwen.
De rondleiding werd afgesloten in de gelagkamer waar nog werden getrakteerd op een amber biertje wat we ons ook goed lieten smaken.

Al met al een leuke en leerzame middag, vooral door het enthousiasme van de gids, waardoor je met een ander gevoel een biertje gaat drinken.