Leden: per 1-1-2023: 16 leden
Locatie: Senioren Trefpunt aan de Nazarethstraat 144, ingang via Molenveste.
Tijdstip: Details zie knop Agenda en Kalender hieronder.
Contributie: gratis
Presentatie tijdens Doen in ’t Tejaterke
Op 18 mei hebben we een bezoek gebracht aan het Brabants Historisch Informatie Centrum in ’s Hertogenbosch.
Hier een kort verslag van dit bezoek.
Op 7 mei heeft Seniorweb een bijeenkomst gehouden over Digitale Nalatenschap.
Hier de presentatie en Hier de reader.
Op 14 april hebben Marien van de Donk en Peter Roosenboom een lezing gegeven over het opzetten van genealogisch onderzoek naar de eigen familie. Met handige tips en trucs.
Hier hun handout
Bij het stijgen der jaren beginnen de vragen te komen.
Zo kun je je talloze vragen stellen en het niet kunnen beantwoorden daarvan geeft een toenemend knagend gevoel. Of je bent gewoon nieuwsgierig wie je voorouders waren en hoe ver je kunt komen met je stamboom. Wellicht kom je nog een bekend persoon tegen, een adellijk persoon of zelfs een ridder. Hoe pak je zoiets aan? Daarbij kunnen wij, de Genealogie Club in Best, je helpen. In twee groepen komen we eens per maand bijeen om te leren hoe en waar je de informatie kunt vinden die je nodig hebt voor het opzetten van je stamboom, hoe en waar je de gevonden informatie kunt bewaren en krijg je nuttige tips en ondersteuning bij het zoeken naar en opslaan van gegevens. Voor nieuwe leden betekent het veel instructies, voor de ervaren leden het (samen) zoeken naar de informatie. Instructies worden gegeven met behulp van een groot scherm, dat ook door de teamleden wordt gebruikt voor het tonen van hun (bijzonder) resultaten. Een computer is onontbeerlijk en het heeft zelfs de voorkeur dat je in staat bent een laptop of tablet met toegang tot internet mee te nemen naar de bijeenkomsten om te oefenen, je problemen of resultaten te tonen of zelfs te delen met de groep.
We gebruiken voornamelijk het Genealogieprogramma Aldfaer (dat gratis van Internet kan worden gedownload) maar desgewenst ook Geneanet of MyHeritage. We kunnen elkaar daarbij helpen bij het gebruik van de software voor het zoeken naar voorouders, het opsporen van geboorte- en overlijdensakte, het bewaren van de verzamelde informatie. Ook kan een presentatie worden gehouden over een relevant onderwerp. Wanneer informatie nog niet via internet beschikbaar is kan een bezoek aan een (regionaal) archief soms uitkomst bieden. Wat je aan informatie verzamelt kan dus bestaan uit gegevens van de voorouders (hoe heetten ze; uit welke familie kwamen ze, hou oud werden ze, hoeveel kinderen kregen ze, wat deden ze voor de kost en andere bijzonderheden) , foto’s en ook documenten.
Inschrijving in het doopregister van de Sint-Odulphusparochie in Best van Maria van Mierlo 1775
Enkele malen per jaar zal integraal voor beide teams een interessante lezing of excursie worden georganiseerd, uiteraard met genealogie als focus.
Een interessant artikel uit de Actief van oktober 2019, zie hiervoor pagina 12, kun je nalezen door te klikken op de onderstaande knop.
Actief 2019
Wil je meer informatie? Bel of mail dan met de clubcoaches:
Koos Mulder
tel. 06-39681065
contact via e-mail
Cor de Groen
tel. 0499-396608
contact via e-mail
Wil je meer zien van onze club kijk dan naar de foto´s gemaakt tijdens onze club bijeenkomst in augustus 2021, in onderstaande groene balk, gebruik pijlen voor volgende of vorige foto.
Wilt u de foto´s op groot formaat zien, klik dan op onderstaande knop.
Druk op onderstaande knop voor een verslag over de fietstocht van de genealogieclub door de geschiedenis van Best.
Fietsen door de geschiedenis van Best