PVGE
PVGE

PVGE Vereniging voor senioren

Samen actief, samen sterk

PVGE

PVGE Vereniging voor senioren

Samen actief, samen sterk

PVGE Koepel

Jaarlijkse cohesiedag

Sinds 2017 is de PVGE-cohesiedag weer opgepakt. Kernwoorden zijn: elkaar informeren, helpen, verbonden voelen, samenhang, win-win situatie, vergelijken van situaties, onderlinge binding, solidariteit.

De PVGE is 1 vereniging die bestaat uit 8 lokale verenigingen. Op de cohesiedag komen de 8 besturen met de verenigingsraadsleden, de redactieleden van de Schouw en de vrijwilligers van de koepel een middag bij elkaar. Het programma bestaat uit een leerzaam onderdeel en een ontspannend onderdeel. De waarde van deze contacten wordt weleens onderschat. Onbekend is onbemind en daardoor treedt vervreemding op. De besturen werken met grote betrokkenheid in hun eigen omgeving. Maar er is veel kennis binnen de 8 lokale verenigingen, en wanneer je elkaar weet te vinden heeft elke vereniging daar veel voordeel aan. Win-win. Het evenement is in 2017 weer in goed gebruik hersteld. Dat jaar is de eerste cohesiedag na jaren georganiseerd door PVGE Best en het organiseren van de dag rouleert onder de 8 verenigingen.

PVGE-cohesiedag 2018 te Veldhoven

Georganiseerd door PVGE Veldhoven

Het was een daverend succes, de jaarlijkse PVGE-cohesiedag. Dat was ook geen wonder als je een bezoek aan ASML op het programma hebt staan. Vele bestuurders en commissieleden konden getuige zijn van wat er bij ASML precies wordt gedaan. Het succes concludeer ik uit de waardering die wij kregen van een flink aantal bezoekers. Het geeft je een gevoel dat de moeite om zover te komen niet voor niets is geweest.

Na ontvangst bij ASML met koffie/thee en iets lekkers konden de deelnemers luisteren naar een prima verhaal van Jos Vreeker. Deze ASML-er kon leken goed uitleggen wat er bij de gastheer wordt gemaakt en waar die machines voor dienen. Ook als je niet thuis was in de materie kon je het betoog goed volgen. Je kreeg zo een prima beeld van de ASML-producten. Mocht je denken: zo’n apparaat wil ik ook wel, bedenk dan wel dat je een slordige 200 miljoen op tafel moet leggen. En voor het onderhoud moet je ook nog eens jaarlijks diep in je portemonnee tasten. Toch staan de chipfabrikanten te springen om die machines. Sommige willen ze graag al hebben voordat de machine optimaal kan werken.

Na een korte pauze konden wij in 3 groepen een bezoek brengen aan het Experience Centre. Daar werden op een heldere manier delen van de machines getoond en er waren er ook filmpjes te bewonderen om nog meer uitleg te geven. Net zoals dat met andere bezoekers het geval is waren ook de PVGE-ers onder de indruk van het tentoongestelde.

Na het bezoek aan ASML, dat met meer dan 1 uur was uitgelopen, was het tijd om naar Partycentrum ’t Witven te gaan. Daar kon je op het terras, het was prachtig weer, met een drankje genieten tot het tijd voor het dinerbuffet was.

Vlak voor het eten kregen wij een korte presentatie van Cor van den Bosch, trekker van de werkgroep statuten PVGE, over de nieuwe structuur binnen de PVGE, als voorproefje voor de nadere uitleg op de komende verenigingsraadsvergadering. Uit de vragen vanuit het publiek bleek wel dat in de toekomst een extra uitleg op zijn plaats zal zijn.

En dan was het tijd voor het dinerbuffet. Volgens mij smaakte het allemaal erg goed. Dat kon je zien aan het feit dat iedereen lekker zat te genieten aan een goed gevuld bord. Op zo’n moment komt de waarde van een cohesiedag goed naar voren. Je hebt nu de gelegenheid om eens van gedachten te wisselen met collega-bestuurders die je anders misschien niet spreekt. Dit is echt de meerwaarde van deze dag.

Krantenjongen

Nieuw op deze Website

deSchouw

Wandeltochten in Eindhoven en omgeving.

Wandelingen

 Klik in bovenstaand kaartje voor de omschrijving van alle tochten.