PVGE algemeen
Venster sluiten
Waar bent u naar op zoek?
Venster sluiten
Menu

KUNST & CULTUUR – TIPS

Met enige regelmaat ontvangt de commissie Kunst & Cultuur tips van enthousiaste leden die een ontdekking hebben gedaan waarvan zij hebben genoten. Soms zijn dat activiteiten binnen de regio of kleinschalige activiteiten van interessante mensen die niet zo aan de weg timmeren. In deze rubriek geven wij deze tips aan u door. Doe er uw voordeel mee!

TIPS 4

1. Maurits Cornelis Escher
In 2023 is het 125 jaar geleden dat Escher werd geboren. Escher in Het Paleis en Kunstmuseum Den Haag vieren het jubileumjaar met vier tentoonstellingen, van optische illusies en onmogelijke architectuur tot natuurgetrouwe landschappen. Met de grootste museale Eschercollectie ter wereld vormen Kunstmuseum Den Haag en Escher in Het Paleis het centrum van dit bijzondere jubileumjaar.
Plaats: Escher in Het Paleis en Kunstmuseum Den Haag
Informatie: https://www.escherinhetpaleis.nl/2023-den-haag-stad-van-escher/ en  https://www.kunstmuseum.nl/nl/museum/nieuws/kunstmuseum-den-haag-en-escher-het-paleis-vieren-escher

 

2. Johannes Vermeer
De tentoonstelling in het Rijksmuseum over de 17e-eeuwse meester Johannes Vermeer, met 28 schilderijen vanuit de hele wereld, wordt geafficheerd als de grootste Vermeertentoonstelling ooit.
Er is een beperkt aantal toegangskaarten beschikbaar. Op de website van het Rijksmuseum vinden we uitstekende informatie over Vermeer, over zijn werken, het tot stand komen van de tentoonstelling en veel meer.
Plaats: Rijksmuseum Amsterdam
Periode:  10 februari t/m 4 juni 2023
Informatie: https://www.rijksmuseum.nl/nl/zien-en-doen/tentoonstellingen/vermeer

 

3. Rembrandt & tijdgenoten
De Amerikaanse miljardair Thomas Kaplan kocht de afgelopen twintig jaar de ene Rembrandt na de andere, plus werk van leerlingen en tijdgenoten. Rembrandt en tijdgenoten toont 35 schilderijen uit The Leiden Collection. Je ziet prachtige werken van de grootste historieschilders uit de 17e eeuw, zoals Rembrandt van Rijn, zijn leermeester Pieter Lastman, zijn leerlingen Carel Fabritius  en Arent de Gelder, maar ook tijdgenoten. Denk aan Jan Lievens, Frans van Mieris en Jan Steen.
Ontdek zelf waarom zij werden gezien als de nobelste, meest prestigieuze vorm van schilderkunst. Kaplan leende ook een schilderij aan de Vermeertentoonstelling in het Rijksmuseum.
Plaats: Hermitage Amsterdam
Periode: 10 februari t/m 4 juni 2023
Informatie: https://hermitage.nl/nl/tentoonstellingen/