PVGE algemeen
Venster sluiten
Waar bent u naar op zoek?
Venster sluiten
Menu

 

Programma

10.00 uur            Ontvangst met koffie/thee en luxe vlaai

10.30 uur            Lezing door Lisette Almering, conservator/curator van het museum

Aansluitend film en bezoek expositie Privat-Livemont

 

Plaats

Nederlands Steendrukmuseum, Oranje Nassaustraat 8C, Valkenswaard.

 

Bereikbaarheid

Wie met de auto komt, kan parkeren voor het museum (beperkt) en op het Deken Mandersplein

(parkeerplaats van winkelcentrum Valkenstaete bij AH). Op loopafstand (circa 5 minuten) van het museum kan in de Carolusdreef en in de Valkeniersstraat gratis geparkeerd worden.

Wie de bus neemt pakt in Aalst buslijn 317 of 318 richting Valkenswaard en stapt uit bij halte Valkenierstraat in Valkenswaard. Het museum bevindt zich op loopafstand van deze halte.

 

Aantal deelnemers

Wij volgen de dan geldende RIVM-regels. Dit kan gevolgen hebben voor het aantal deelnemers.

Privat-Livemont, Grootmeester van de Belgische affichekunst

Dinsdag 22 februari en vrijdag 4 maart 2022

 

 

In 2020 bezochten wij in het Nederlands Steendruk Museum de tentoonstelling ‘Alphonse Mucha, de onbetwiste meester van de Art Nouveau’. In 2021 volgde de tentoonstelling ‘Het beeld spreekt, Art Nouveau in de Nederlandse affichekunst’. Beide tentoonstellingen werden op inspirerende wijze toegelicht door Lisette Almering, conservator/curator van het museum en waren een groot succes.

Nu, in 2022, presenteert het Nederlands Steendrukmuseum een unieke overzichtstentoonstelling van het lithografische oeuvre van Privat-Livemont, de grootmeester van de Belgische affichekunst. Zijn werk wordt vaak in één adem genoemd met prominente tijdgenoten als Alphonse Mucha. Ook nu wordt het werk van Privan-Livemont toegelicht door Lisette Almering.

 

Privat-Livemont (1861-1936) was één van de productiefste grafische kunstenaars van België. Hij brak in 1896 door met zijn beroemde reclameaffiche voor het Belgische absintmerk Absinthe Robette. Zijn Art Nouveau stijl was zeer in trek bij Nederlandse, Belgische en Franse ondernemers, waaronder Cacao Van Houten, Boldoot en Bols. Naast zijn populaire affiches was Privat-Livemont als schilder-decorateur ook verantwoordelijk voor veel van de graffiti-tekeningen op Art Nouveau gevels in Brussel.

Ondanks de populariteit van zijn werk, is de collectie van Privat-Livemont niet lang na zijn overlijden versnipperd geraakt. Daardoor kon het gebeuren dat ruim honderd jaar geleden voor het laatst in Nederland een solo-expositie te zien was van het oeuvre van Privat-Livemont. En nu dus in Valkenswaard!

 

 

Aanmelden, zo spoedig mogelijk. Geef daarbij aan welke datum uw voorkeur heeft!

E-mail: k-en-c@pvge-awv.nl

Telefonisch: 040 201 09 80

 

Kosten (koffie/gebak, lezing, film en bezoek aan de tentoonstelling)

Met museumkaart € 8,50.

Zonder museumkaart € 15,50.

 

Betalen, maar eerst aanmelden

Rekening: NL70 RABO 0118820788, t.n.v. PVGE afd. AWV KenC, onder vermelding ‘Privat-Livemont’.