PVGE algemeen
Venster sluiten
Waar bent u naar op zoek?
Venster sluiten
Menu

Dagreis het Groene Hart en de Tulperij

Datum
Vrijdag 1 april 2022

Programma
Vertrektijden:
08:45 uur                           Valkenswaard: Kerk, Warande 8
09:00 uur                           Aalst: Jumbo, Hortensialaan

Tijdens deze reis bezoekt u de Tulperij in Voorhout en maakt u vanuit Lisse een boottocht. Deze reis is met koffie/gebak, lunch aan boord en diner.

Aanmelden
Tot 28 maart
Truus van de Vorstenbosch
tel: 040 221 51 40
E-mailcontact

Betaling maar eerst aanmelden

  • De kosten van deze reis bedragen € 89,50
  • Inclusief vervoer per luxe touringcar, 2x kopje koffie met appelgebak, rondvaart vanuit Lisse (2 uur), broodjeslunch, entree en rondleiding de Tulperij, driegangendiner
  • Rekeningnummer NL62 RABO 0155706055 t.n.v. PVGE Aalst-Waalre en Valkenswaard onder vermelding van “Dagreis 1 april”

Bereikbaarheid
De begeleiding is gedurende deze dag bereikbaar op tel.: 06 4415 0407

Tulpen
Tulpen werden in de westelijke wereld geïntroduceerd door de Weense ambassadeur van Turkije, deze ambassadeur schreef over de bloemen nadat hij die in het Turkse Edirne had gezien. Niet veel later stuurde hij zaden van deze bloemen naar Oostenrijk. De aankomst van een vracht tulpenbollen in 1562 in Antwerpen betekende het begin van de Europese tulpenteelt. De eerste gedocumenteerde exemplaren werden door de Vlaming Carolus Clusius geplant in de door hem vanaf 1593 geleide Hortus botanicus Leiden. Nederland is beroemd om zijn gecultiveerde tulpen en is tot op heden een van de belangrijkste exportlanden van tulpen en tulpenbollen. De tulpenbollen worden in oktober en november geplant en de bloeitijd is van april tot juni. De bloei van de tulp betekend voor ons vaak dat het voorjaar weer van start gaat. Dat we in het Groene hart ook veel natuur tegenkomen is wel begrijpelijk, met zijn veenweidegebieden ziet u veel oer Hollandse vergezichten.

Programma
Vanaf uw opstapplaats rijden we rechtstreeks naar ons koffieadres waar we welkom worden geheten met een heerlijk kopje koffie met appelgebak. Vanuit hier vervolgen wij onze weg richting Lisse waar we aan boord gaan van een van de rondvaartboten van Rederij van Hulst. U kan gaan genieten van een 2- uur durende rondvaart door het prachtige Groene Hart.
Tijdens deze rondvaart krijgt u een heerlijke broodjeslunch aangeboden bestaande uit een broodje kaas, broodje ham, krentenbol, een stukje fruit naar keuze en 2 x koffie of thee. Ondertussen kunt u genieten van het prachtige landschap. Nadat u heeft kunnen genieten van deze mooie omgeving staat de touringcar weer voor u klaar om u naar Voorhout te brengen. Hier vinden wij de Tulperij, hier wordt u welkom geheten door de gedreven uitbaters. U krijgt een korte introductie door middel van een korte film over het planten, rooien, verwerken en versturen van de bloembollen. Hierna zal de rondleiding starten.
Uiteraard heeft u ook de mogelijkheid om in het winkeltje rond te snuffelen. Dan is het alweer tijd om dit gezellige en leuk ingerichte bedrijf te verlaten en gaan we richting het Zuiden. Onderweg stoppen we nog voor een goed verzorgd driegangendiner, waarna we u weer naar uw opstapplaats retour brengen.