PVGE algemeen
Venster sluiten
Waar bent u naar op zoek?
Venster sluiten
Menu

Met Kunst & Cultuur naar Le Nozze di Figaro

Zondag 29 januari 2023

Het is tijd om weer eens naar de opera te gaan, ditmaal naar Le Nozze di Figaro. Goede herinneringen aan het Opernhaus Düsseldorf in 2019 brachten ons ertoe opnieuw te kiezen voor een uitvoering van de Deutsche Oper am Rhein. Na de uitvoering staat om 19.00 uur een maaltijd klaar in restaurant ‘Brauerei zum Schiffchen’ in Düsseldorf.

Le nozze di Figaro (1786) was de eerste van drie succesvolle samenwerkingen tussen Wolfgang Amadeus Mozart en librettist Lorenzo da Ponte. Nog steeds is het een van de meest gespeelde opera’s ter wereld. Mozart en Da Ponte tonen hierin hun ideeën over liefde, trouw en macht. Voor Figaro en Susanna is hun aanstaande huwelijk een waar hindernisparcours. De wellustige Graaf Almaviva probeert zich op te dringen aan Susanna, die zijn avances met sluwheid moet zien te ontwijken. En ook Figaro moet voldoende geslepen zijn om het machts- en lustspel van de graaf te ondermijnen. Le nozze di Figaro is een komische opera, waarin commentaar wordt geleverd op sociale rangen en standen. Met zijn dubbele bodems, intriges, persoonsverwisselingen, verkleedpartijen en verwikkelingen is Le Nozze een opera buffa bij uitstek. De muziek klinkt fris en vaak uitbundig, en laat teksten ideaal tot hun recht komen zonder in simpele begeleidingen te vervallen.

Programma

12.15 uur            Vertrek vanaf de Mariakerk in Valkenswaard
12.30 uur            Vertrek vanaf De Jumbo, Hortensialaan 2, Waalre
14.30 uur            Aankomst bij het Opernhaus
15.00 uur            Aanvang voorstelling
18.30 uur            Einde voorstelling
19.00 uur            Maaltijd in Brauerei zum Schiffchen
20.30 uur            Vertrek naar huis.

Kosten

Van de gereserveerde tickets voor de opera is de prijs bekend. De busmaatschappij en Brauerei zum Schiffchen kunnen nog geen definitieve prijsopgave doen. Waarschijnlijk zal het totaalbedrag uitkomen rond € 99,00. (ticket voor de opera, maaltijd, bus en attentie chauffeur).

Aanmelden

Wij hebben een optie voor 50 tickets en moeten tijdig laten weten hoeveel wij er definitief zullen afnemen. Daarom is het van belang dat u zich, als u overweegt mee te gaan, zo snel mogelijk aanmeldt.

E-mail:      k-en-c@pvge-awv.nl

Telefoon:  040 201 09 80

Betalen

U betaalt pas nadat u van ons bericht een bericht van deelname hebt ontvangen.

Rekening: NL70 RABO 0118820788, t.n.v. PVGE afd. AWV K&C, onder vermelding van “Nozze” en uw naam.

Belangrijk

Neem het paspoort mee.

Begeleiders op deze reis

Bep Broekhuijse en Therese Hanneman