PVGE algemeen
Venster sluiten
Waar bent u naar op zoek?
Venster sluiten
Menu

Duitsland – Lüneburger Heide – Hodenhagen
5-daagse bus- of fietsreis
van 30 juli t/m 3 augustus 2023

 

Aanmelden voor 15 maart d.m.v. het hier te downloaden aanmeldingsformulier

Duitsland – Lüneburger Heide – Hodenhagen – 5 dagen

Ten zuiden van de stad Hamburg en ten noorden van de stad Hannover ligt het Lüneburger Heide gebied, gelegen tussen de rivieren de Elbe en de Aller. De Lüneburger Heide wordt gekenmerkt door dichte naaldbossen en een rijke fauna en is zodoende een geliefde vakantiebestemming. De beroemde heide lokt elk jaar vele bezoekers. De grootste ononderbroken heidevelden vindt men in het natuurreservaat Lüneburger Heide en in het natuurpark Südheide. Hunebedden getuigen van bewoning in het neolithicum. Tot het einde van de 19e eeuw was het landschap in hoofdzaak woest en verlaten, de ontginning heeft de woeste grond tot 25% van de oppervlakte gereduceerd. Dit gebied van ca. 200 km² omvat uitgestrekte heidevelden met zwerfstenen en zeer oude boscomplexen. In 1920 kreeg het als Naturschutzpark Lüneburger Heide een beschermde status, het is daarmee het oudste natuurreservaat van Duitsland.
Het plaatsje Hodenhagen met ca. 3200 inwoners ligt in het zuidelijke gedeelte van de Lüneburger Heide, in het hart van het Aller-Leine-dal. De kilometerslange dijken die het dorp voor het water van de Aller en de Meiße beschermen, nodigen uit tot mooie wandelingen. In het Aller-Leine-dal heeft men ca. 280 km fiets- en wandelwegen, die direct aan ons hotel voorbijlopen. Verder vindt men in Hodenhagen een Ilexpark. Dit 10 ha grote park is aangelegd door hoveniers, boswachters en waterbouwkundigen, men kan ook hier aangename wandelingen maken. Het kleine dorp heeft een aantal winkels, restaurants en de Brinkhof een historische hoeve met diverse gebouwen.

Hotel Lüneburger Heide (4 sterren)

We vinden ons gezellige hotel rustig gelegen aan de rand van het centrum van de plaats Hodenhagen, aan de oever van rivier de Aller en direct aan de fiets- en wandelroute langs deze rivier. Alle kamers zijn voorzien van bad/douche, föhn, wc, telefoon en tv. Verder is het hotel van alle gemakken voorzien en beschikt het over een lift, receptie met lounge, gezellige bar, tuin met terras, overdekt zwembad, stoombad, fitnessruimte, solarium en sauna. In het sfeervolle restaurant vindt u ‘s morgens een extra uitgebreid ontbijtbuffet en ‘s avonds een prima verzorgd dinerbuffet met heerlijke verse gerechten. Voor uw fiets is er een fietsenstalling aanwezig.

Vertrekdatum zondag 30 juli

De reissom en staffelprijzen:
Voor de busreis/voor de fietsreis:
€ 582,00 p.p./€ 571,00 p.p. bij een gemiddelde bezetting van 40 t/m 50 personen
€ 617,00 p.p./€ 606,00 p.p. bij een gemiddelde bezetting van 35 t/m 39 personen
€ 662,00 p.p./€ 651,00 p.p. bij een gemiddelde bezetting van 30 t/m 34 personen
Toeslag 1 – persoonskamer € 80,00 p.p. (Maximaal 17 kamers)

Bij de reissom is inbegrepen:
⮚ de reis per luxe touringcar voorzien van bar, modern geluidssysteem met DVD, panoramacamera en airco
⮚ de verzorging op basis van halfpension met uitgebreid ontbijtbuffet en dinerbuffet
⮚ alle kamers met bad/douche, föhn, wc, telefoon en tv
⮚ de excursies (inclusief de genoemde entrees)
vervoer van uw eigen (elektrische) fiets in speciale fietsaanhanger
overdekte stalling bij het hotel
⮚ gratis wifi
⮚ lokale gids tijdens rondrit Lüneburger Heide (enkel voor de busreizigers)
⮚ huifkartocht (enkel voor de busreizigers)
⮚ bezoek Eine-Welt-Kirche (enkel voor de busreizigers)
⮚ Nederlands sprekende gids in Hamburg (enkel voor de busreizigers)
⮚ het afscheidsdiner
alle taxen
calamiteitenfonds
SGR consumentenbijdrage
reserveringskosten
⮚ de diensten van uw ervaren chauffeur/reisleider

Niet bij de reissom inbegrepen:
⮚ annulerings- en/of reisverzekering
⮚ persoonlijke uitgaven
⮚ niet-genoemde maaltijden, dranken
⮚ eventuele niet-genoemde entrees voor excursieprogramma

Reisprogramma:

Dag 1 Heenreis & Hannover: Vanaf onze opstapplaats rijden met een korte stop door het Duitse Roergebied, langs Recklinghausen en Bielefeld naar de stad Hannover. In het mooie centrum van deze stad maken we een ruime pauzestop. In de loop van de middag arriveren we in Hodenhagen. Hier volgt de kamerverdeling met aansluitend het diner.

Dag 2 Ontdekking op de Lüneburger Heide: Na het ontbijt staat er een Lüneburger Heide tour op het programma. We rijden naar Schneverdingen waar we bij de schaapsstal de herder met zijn schapen zien, we mogen foto’s maken en kunnen eventueel wat vragen stellen aan de herder. Vervolgens maken we een 1-uur durende tocht met een koets door de heidevlaktes en de heerlijke bossen. Na de koetstocht dwalen we o.l.v. een lokale gids door schitterende natuurgebieden. Onderweg maken we regelmatig een stop en we bezoeken de Eine-Welt-Kirche, zij was een van de projecten van de Expo 2000 in Hannover. De kerk is hoofdzakelijk gemaakt van hout van inheemse bomen.
In het zadel: De fietsers maken op eigen gelegenheid een mooie tocht door de schitterende omgeving of fietsen een van de mooie routes die aan het begin van de reis verstrekt worden.
*De mogelijkheid bestaat dat u vandaag ook deelneemt aan de bustoer met koetstocht.
Ook bestaat de mogelijkheid met de bus mee te gaan tot Schneverdingen en daarna een fiets te huren voor een fietstocht over de heide en weer terug met de bus naar het hotel. Kosten voor deelname aan de koetstocht bedragen € 15,00 p.p. Fietshuur: E-bike € 25,00 – gewone fiets € 10,00 (bij boeking te reserveren)!

Dag 3 Paardenstad & Celle: ‘s Morgens bezoeken we Verden. De stad staat bekend als paardenstad. In de stad is veel te zien zoals de Dom, waarvan het koor geldt als het oudste op Duitse bodem, De St. Johanniskerk, de oudste bakstenenkerk van Noord-Duitsland, het Paardenmuseum en het visserskwartier. Vanmiddag bezoeken we de plaats Celle. Voor deze schitterende stad, die van 1371 tot begin 18e eeuw de hertogen zu Braunschweig-Lüneburg tot residentie diende, moet u beslist enige tijd uittrekken. Dankzij de uitgebreide voetgangerszone kunt u in alle rust door straten en stegen slen­teren en u vergapen aan de fraaie vakwerkhuizen uit de 16e t/m 18e eeuw, het gotische Rathaus en de Stadtkirche.
De fietsers hebben de keuze uit verschillende routes: Een nieuwe tour?!

Dag 4 Hamburg, stad der “Peperzakken”: Vandaag bezoeken we o.l.v. een Nederlandssprekende gids de stad Hamburg. Hamburg is meer dan een stad met een haven. De haven en de handel tegelijk zijn wel de oorzaak voor een Hanzeatisch sfeertje, heel anders dan in Berlin of München. Een beetje trots en edel, discreet en open, een stad met veel facetten, groen en maritiem, dit is Hamburg. Onze gids voert ons langs de Mönckebergstraße (winkelstraat), Jungfernstieg met Binnenalster, Staatsoper, de Universiteit, Bisschopskerk, de Oude Beurs, de beroemde St. Michaeliskerk, St. Pauli en de Reeperbahn, het Raadhuis, de Museumschepen, Stad van Pakhuizen en Havencity, het spectaculaire bouwproject van Hamburg. Daarna heeft u nog voldoende vrij in het centrum van deze mooie stad.
De fietsers hebben de keuze uit verschillende routes: de laatste etappe.

Dag 5 Münster & Huiswaarts: Na het ontbijt nemen we afscheid van ons hotel. Via de Duitse autobanen en een stop in de bekende stad Münster keren we huiswaarts. We besluiten de reis met een heerlijk afscheidsdiner, waarna u weer wordt teruggebracht naar uw opstapplaats.

Fietsen. U gaat op reis met uw eigen (elektrische) fiets. Deze wordt vervoerd in onze speciale fietsaanhanger. Bij het hotel is een stalling met laadmogelijkheid. Voor de fietsroutes ontvangt u een plattegrond met daarop de nummers van de te volgen knooppunten. Het is niet verplicht om deze routes daadwerkelijk te fietsen, het is ook mogelijk om geheel op eigen gelegenheid de omgeving te verkennen. De aanbevolen fietsroutes kunt u ook inkorten, zo kunt u eventueel wat extra tijd nemen in een plaats of bij een bezienswaardigheid. Er is tijdens de fietstochten géén begeleiding. Als u liever een dag niet wil fietsen dan kunt u, in overleg met de chauffeur, deelnemen aan de busreis.