PVGE algemeen
Venster sluiten
Waar bent u naar op zoek?
Venster sluiten
Menu

PVGE Aalst-Waalre en Valkenswaard
organiseert in samenwerking met EMA-reizen een dagtocht naar Aken
op VRIJDAG 14 OKTOBER

Gelegen nabij de Nederlandse en Belgische grens ligt de Duitse stad Aken. De geschiedenis van deze stad gaat terug tot in de Romeinse tijd, toen het een belangrijke nederzetting was en tevens een kuuroord. In de Tweede Wereldoorlog werd de stad zwaar beschadigd, maar we laten u vandaag zien dat er nog vele mooie bouwwerken en monumenten bewaard zijn gebleven.

Vanaf uw vertrekplaats rijden we naar Zuid- Limburg, niet ver van de Duits- Nederlandse grens, hier stoppen we voor koffie met Limburgse vlaai. Na de koffie rijden we nog een klein stukje en dan zijn wij in Aken. Hier aangekomen halen wij onze Nederlandssprekende gids op voor een rondrit door de prachtige stad Aken. Bezienswaardig zijn o.a. de Dom, het Rathaus, het Stadstheater, het Haus Löwenstein, de oudste burgerwoning van de stad en de St. Nikolaskirche. Vele van deze gebouwen getuigen van Akens vroegere glorie. Na de rondrit bent vrij om op eigen gelegenheid de stad te bekijken en hier de lunch te gebruiken.

Op een afgesproken tijdstip vertrekken wij weer richting Nederland, hier maken wij nog een korte stop voor een bezoek aan het Binnenvaartmuseum. Het Maas- Binnenvaartmuseum vinden we in het gezellige centrum van Maasbracht met vele terrassen, gelegen direct aan de Maas. Maasbracht was vroeger altijd de grootste binnenhaven van Nederland. In het Maas- Binnenvaartmuseum vindt u alles over deze bedrijfstak, het leven op het water en alle mooie verhalen die daarover te vertellen zijn. Dit wordt verteld door zeer enthousiaste vrijwilligers die zelf gevaren hebben. Ook dit museum is voor iedereen toegankelijk en is voorzien van een lift. En dan is het echt tijd om deze dag af te gaan sluiten, we vertrekken richting het dineradres voor een goed drie gangen diner. Vervolgens brengen wij u retour naar uw opstapplaats.

Vertrektijden:
08.00 uur: Valkenswaard- bushalte Nieuwe Waalreseweg thv Dijkstraat
08.15 uur: Aalst- Jumbo, Hortensialaan

De prijs van deze tocht bedraagt: € 67,50 p.p.

Aanmelden tot 1 oktober:
E-mail : reizen@pvge-awv.nl
of tel.:  040 221 51 40

Na bevestiging van uw deelname kunt u dit bedrag overmaken op rekeningnummer: NL62RABO 0155 7060 55 t.n.v. PVGE-Aalst-Waalre en Valkenswaard o.v.v. AKEN 14-10-2022 en de naam/namen van de deelnemer(s) waarvoor u betaald.

Inclusief: Vervoer per luxe touringcar, 1x kopje koffie of thee met vlaai, rondrit met gids in Aken, vrij bezoek aan Aken, entree binnenvaartmuseum en het diner.